Rivalul Netflix care aduce zona de streaming video chiar în buzunarul tău

Rivalul Netflix care aduce zona de streaming video chiar în buzunarul tău

Piața de streaming video, dominată mulți ani de Netflix, a început să devină din ce în ce mai aglomerată. O nouă companie, Quibi, promite să revoluționeze modul în care interacționezi cu astfel de platforme.

Netflix e încă un gigant în zona de streaming video, iar cifrele demonstrează acest lucru. Vine constant cu producții originale, investește miliarde în conținut propriu și, practic, e văzută drept compania care a schimbat comportamentul de consum al multora.

A rezistat pe o piață de pe care lipseau jucători importanți. Până de curând.

Anul trecut, Disney și Apple și-au lansat propriile servicii de streaming, iar anul acesta vine și HBO Max, platformă care va reuni toate serviciile americanilor deja existente, inclusiv HBO Go. Dar mai există și un alt jucător ce tocmai a bifat mai multe runde de finanțare și care promite cu totul altceva față de ce se găsește acum pe piață.

Se numește Quibi și e un serviciu de streaming video dedicat exclusiv vizionării pe smartphone. Se lansează în aprilie în Statele Unite și a semnat deja cu multe nume mari de la Hollywood. Interesantă e, însă, durata conținutului.

Ce e Quibi, un altfel de rival al Netflix

Quibi se poate dovedi un rival Netflix, mai ales din perspectiva abordării pe care o are. Serviciul, prezentat oficial la târgul CES din Las Vegas, a adunat finanțări de un miliard de dolari și a semnat deja cu nume mari de la Hollywood.

Cu ce vine nou? Ei bine, durata conținutului. Fiecare serie nu va avea mai mult de 10 minute, iar abonamentul va fi undeva la cinci dolari pe lună, varianta basic, sau 8 dolari – varianta ad-free.

Cea mai importantă funcție se numește Turnstile și-ți permite să vizionezi conținutul indiferent de cum ții telefonul. Ai imagine full-screen atât pe verticală, cât și pe orizontală – adică și în varianta landscape și în portrait mode. Mai mult, diverse scene din conținutul pe care-l urmărește sunt diferite în funcție de aceste moduri.

Toate producțiile vor fi impărțite în capitole și niciun episod nu va depăși 10 minute.

Cu cine a semnat noul serviciu

Quibi susține că a semnat deja cu nume mari de la Hollywood, printre care se numără regizorii Steven Spielberg, Sam Raimi și Guillermo del Toro, modelele Chrissy Teigen șiTyra Banks, dar și actori Bill Murray, Idris Elba și Reese Witherspoon. Serviciul are în plan și să încheie parteneriate pe zona de știri cu NBC, BBC și Telemundo.

De exemplu, Spielberg va face o serie horror denumită After Dark și partea interesantă abia acum vine: poate fi vizionată numai după lăsarea întunericului. Pentru a face acest lucru, aplicația va verifica locația utilizatorului și-i va permite să vizioneze numai dacă s-a lăsat noaptea. Quibi o are la conducere pe Meg Whitman, care a condus în trecut companii mari precum eBay și Hewlett Packard Enterprise.

De asemenea, fondatorul Quibi este Jeffrey Katzenberg, fost șef al Dreamworks Animation și cel care a produs câteva titluri și pentru Disney.

Citește și: