Probleme la PlayStation 4: cum reconstruiești baza de date, să-ți faci consola PS4 mai rapidă, fără erori

Probleme la PlayStation 4: cum reconstruiești baza de date, să-ți faci consola PS4 mai rapidă, fără erori

PlayStation 4 este cea mai populară consolă de pe mapamond, din toate timpurile. Asta nu înseamnă însă că este perfectă, dar există o soluție simplă pentru majoritatea problemelor.

La fel ca un PC obișnuit, o consolă funcționează în condiții optime cu ajutorul unui sistem de operare. Acela este diferit de cel pe care îl rulezi pe un computer, dar nu foarte diferit. Este susceptibil la erori, la vulnerabilități și, inevitabil, probleme de performanță. Din fericire, majoritatea acelor probleme se rezolvă printr-o reconstruire a bazei date.

Deși referința pare destul de complexă, de fapt, procesul este similar cu defragmentarea pe care o făceai în urmă cu câțiva ani în Windows. Zic ”în urmă cu câțiva ani”, pentru că majoritatea notebook-urilor moderne vin cu SSD, iar defragmentarea s-a desemantizat. Pentru că un PS4 sau Xbox One folosesc hard disk-uri, acest proces mai are însă o utilitate în cazul consolelor.

La PlayStation 4, acea defragmentare este însă intitulată ”Rebuild Database” și se efectuează doar din Safe Mode. Procesul poate dura de la câteva minute la câteva ore și ar trebui să rezolve majoritatea problemelor de performanță și să te scape de toate erorile pe care le vezi pe consolă. Există posibilitatea să-ți șteargă câteva jocuri, în cazul în care sunt corupte, dar, cu siguranță, nu-ți șterge salvările din acele jocuri și le poți reinstala oricând.

ps4 playstation 4

Pentru a-ți reface baza de date la PS4 și să rezolvi problemele cu consola, trebuie să intri în Safe Mode. Închide consola cu opțiunea Turn Off PS4, nu cu Enter Rest Mode, după ce ai apăsat pe PS pe controller. Conectează controllerul cu fir la consolă, pentru că Bluetooth nu funcționează în Safe Mode și, când consola este închisă, ține apăsat pe butonul de pornire până auzi două bipuri. Ia mâna de pe Power, iar după câteva secunde, consola va intra în Safe Mode.

Imediat ar trebui să întâmpini un meniu precum cel de mai sus. Accesează cu ajutorul controllerului opțiunea 5. Rebuild Database și confirmă inițierea procesului cu X. Consola va reporni și vei vedea o bară de progres. Așteaptă câteva minute până se finalizează procesul, iar la final, consola ar trebui să funcționeze ca nouă, fără erori sau cu handicapuri de performanță.

Dacă mai ai și alte curiozități despre funcționalitatea Safe Mode, poți arunca o privire pe clipul de mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI