Probleme cu Watch Dogs Legion: jocul despre hackeri a căzut victimă hackerilor adevărați

Probleme cu Watch Dogs Legion: jocul despre hackeri a căzut victimă hackerilor adevărați

Studioul Ubisoft responsabil de viitorul Watch Dogs: Legion se pare că a căzut victimă hackerilor, iar codul sursă pentru viitorul joc au ajuns pe internet.

Conform unui reportaj publicat de Rock Paper Shotgun, lansarea Watch Dogs: Legion ar putea fi sabotată de hackeri, după ce acești au sabotat printr-un ransomware unul dintre studiourile Ubisoft. Pentru că au refuzat să plătească recompensa ca să-și deblocheze sau să-și recupereze datele, grupul de hackeri Egregor specializat pe ransomware a publicat informațiile deținute pe internet.

Printre fișierele care au ajuns online se numără nu mai puțin de 558GB de date cu codul sursă pentru Watch Dogs Legion. În teorie, amenințarea inițială a fost că acest volum de date va ajunge online pe diverse platforme de partajat fișiere în octombrie, dacă niciun oficial Ubisoft nu intra în contact cu comunitatea de hackeri din spatele atacului.

Autenticitatea datelor nu a fost confirmată de terți până la această oră, dar conform informațiilor publicate pe un site care este offline la această oră, hackerii au obținut și acces nestingherit la întreaga rețea Ubisoft, inclusiv date personale ale angajaților și parole neprotejate. Egregor afirmă că a obținut și date sensibile legate de Crytek, dezvoltatorul seriei Crysis.

În singurul comunicat Ubisoft pe marginea subiectului, purtătorul de cuvânt al companiei a afirmat că a luat la cunoștință situația și a inițiat o investigație internă asupra ”unui potențial incident de securitatea datelor”.

Dacă este autentic, fapt neconfirmat până la această oră, atacul ar putea pune în pericol, mai degrabă, dezvoltatorul jocului, decât jocul în sine, mai ales dacă datele furate ajung să includă informații personale aferente angajaților Ubisoft.

În ceea ce privește utilitatea codului sursă pentru Watch Dogs: Legion în mâinile hackerilor, aceasta nu este foarte clară. În teorie, ar putea fi folosită pentru a modifica jocul sau pentru crea cheat-uri, moduri de a trișa. Pe de alta parte, orice vulnerabilitate poate fi acoperită printr-o actualizare, iar cei care au trișat pot fi scoși din joc pentru totdeauna.

Citește și: