Primul vaccin care va ajunge la populație, anunțat în Elveția: când va fi distribuit

Primul vaccin care va ajunge la populație, anunțat în Elveția: când va fi distribuit

Singura soluție ca viața noastră să revină la normalitate după coronavirus ține de utilizarea unui vaccin la scară largă, iar cercetătorii din mai multe țări fac progrese la acest capitol.

În contextul dezastrului global provocat de pandemia de Covid-19, un grup de cercetători din Elveția se pare că face progrese importante când vine vorba de realizarea unui vaccin. Soluția de inoculare este dezvoltată de o echipă de cercetători de la Universitatea Berna, din Elveția. Dacă totul merge bine, vaccinul va fi gata de teste pe oameni în luna august.

Distribuția în masă ar putea începe în luna octombrie, conform spuselor lui Martin Bachmann, profesor universitar de imunologie. Concluziile efortului său pe partea de cercetare au fost detaliate de curând în cadrul unei conferințe online cu asociația de presă a Națiunilor Unite, conform Rado.

Bachmann se află la această oră în fruntea unui grup de experți proveniți de la diverse universități elvețiene pentru a dezvolta un așa-numit vaccin sintetizat genetic, bazat pe particule similare virusului. Aceste vaccinuri, similare cu cele utilizate pentru hepatita B, de exemplu, funcționează prin eliminarea proteinei pe care virusul o folosește pentru a se atașa de o celulă. „Planificăm să imunizăm primele persoane în august și, apoi, să efectuăm o mare vaccinare în octombrie”, a confirmat Bachmann.

Partea bună este că virusul nu a suferit transformări în ultimele luni. El este stabil din punct de vedere genetic. Spre deosebire de gripă, sunt șanse mari să nu fie nevoie de mai mult de un vaccin, pe o perioadă relativ lungă de timp. Strategia noastră este să obținem imunizarea cel puțin a întregii populații elvețiene în următoarele șase luni și, prin urmare, să începem să producem vaccinul pentru piața globală. Acesta este un obiectiv ambițios, dar vă asigur că avem o șansă mare”, a adăugat cercetătorul elvețian. Cu alte cuvinte, mai avem un pic de așteptat până când viața va reveni la normal, de pronosticurile sunt mai optimiste decât în urmă cu ceva timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: