Primul teatru din România care își reia activitatea: în ce condiții se vor desfășura spectacolele

Primul teatru din România care își reia activitatea: în ce condiții se vor desfășura spectacolele

Printre activitățile care vor fi reluate în următoarea perioadă se numără și manifestările teatrale. Acestea vor fi reluate în România, dar în condiții speciale, în aer liber.

În timp ce majoritatea românilor ignoră cu entuziasm orice măsuri de distanțare socială, orice firmă sau instituție care își dorește reluarea activității într-o formă sau alta trebuie să respecte un set stufos de reguli și particularități legislative. Altfel, riscă amenzi usturătoare sau, în anumite cazuri, întreruperea activității.

Având în vedere toate aceste elemente, Teatrul Național Târgu Mureș a anunțat că reia reprezentațiile cu public. De această dată însă, spectacolele vor avea loc în aer liber, în curtea instituției. În plus, în locul unei distribuții stufoase cu un număr impresionant de actori, piesa de început va fi un one-man show, cu un singur om pe scenă. Este vorba de ”Toate mi se întâmplă numai mie”, după un text aparținându-i lui Mihai Ignat.

„După ce în luna martie, datorită situaţiei epidemiologice, Teatrul Naţional Târgu Mureş a trebuit să îşi suspende activitatea la scenă, suntem bucuroşi să anunţăm prima reprezentaţie cu public, prilej cu care inaugurăm şi un nou spaţiu. Astfel, one-man show-ul ‘Toate mi se întâmplă numai mie’, bazat pe texte de Mihai Ignat, va fi reprezentat duminică, 14 iunie, ora 21,00, în Curtea interioară a Teatrului Naţional Târgu Mureş”, a anunţat Teatrul Naţional Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Pentru reluarea spectacoleleor, instituția și-a asumat toate măsurile preventive, în conformitate cu prevederile legale ale stării de alertă. Primul spectacol va fi în regia Laurei Moldovan, cu Cristian Iorga în rolul principal. Personajul său „întruchipează multiple ipostaze ale celui căruia ghinionul pare să îi fi devenit nume de familie”.

„Fie că vrea să îţi găsească jumătatea (sau măcar o aventură pasională) pe internet şi stabileşte o întâlnire într-un loc public, cu rezultate memorabile nu în cel mai bun sens al cuvântului, fie că ajunge în faţa psihologului şi îi destăinuie cele mai incomode întâmplări sperând să primească un sfat eficient, fie că se trezeşte la capătul răbdării şi începe să creadă că salvarea se află pe lumea cealaltă, personajul ajunge în faţa publicului, căruia îi face o demonstraţie de umor tragic şi de ambiţii ratate, care maschează un caracter sensibil şi plin de iniţiativă.

Efervescent, surprinzător, ireverenţios şi, pe alocuri, tandru, ‘Toate mi se întâmplă numai mie’ spune trei poveşti în care vom recunoaşte o fărâmă din aşteptările noastre neîmplinite pe care le-am întâmpinat fie printr-un hohot de râs ironic, fie printr-o criză de nervi sau de plâns eliberatoare. În orice caz, spectacolul va avea un rol terapeutic. Îndrăzniţi să vi se întâmple o seară cu haz nebun şi cu tâlc amar pe texte ale autorului piesei de mare succes ‘Crize sau Încă o poveste de dragoste'”, a arătat Teatrul Naţional Târgu Mureş.

Biletele la spectacol se pot procura online sau de la casieria instituției, cu o oră înainte de spectacol. Abonamentele stagiunii 2019-2020 rămân valabile şi pot fi folosite pentru achiziţionarea biletelor la acest spectacol. „Spectacolul durează 1 oră şi 30 minute (fără pauză) şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani, va avea supratitrare în limba maghiară. În caz de vreme nefavorabilă, reprezentaţia va fi reprogramată pentru data de 15 iunie, la ora 21.00”, au mai precizat oficialii teatrului.

Citește și: