Primul semnal că Facebook a mai distrus o idee bună? Anunțul Zoom

Primul semnal că Facebook a mai distrus o idee bună? Anunțul Zoom

De multă vreme, Facebook nu mai e văzută neapărat cu ochi buni, iar un nou anunț făcut de Zoom confirmă încă o dată acest lucru.

Ca s-o luăm în ordine, mai întâi a fost anunțul Facebook. Compania lui Mark Zuckerberg a anunțat vineri, 15 mai, că a cumpărat platforma GIPHY, cea care-ți permite să trimiți GIF-uri pe o serie de aplicații. A plătit pentru noua companie undva între 300 și 400 de milioane de dolari, iar cei care se vor ocupa de aceasta de acum înainte va fi echipa Instagram, spune compania.

Câteva zile mai târziu, Zoom anunță că platforma sa nu va mai suporta aceasă funcționalitate din chat-ul său. Deși compania spune că măsura luată este doar una temporară, asta nu i-a împiedicat pe unii să creadă că este vorba, de fapt, despre o atitudine sceptică cu privire la Facebook.

Zoom renunță temporar la funcționalitatea deținută acum de Facebook

„Pentru a asigura o protecție puternică a confidențialității pentru utilizatori, am eliminat temporar integrarea GIPHY din Zoom Chat. După vor fi implementate măsuri tehnice și de securitate suplimentare, vom reactiva funcția”, spune compania.

Totul ar avea legătură cu API-ul GIPHY. Este vorba despre Application Programming Interface, un set de funcții și proceduri care permit crearea de aplicații care accesează caracteristicile sau datele unui sistem de operare, unei aplicații sau unui alt serviciu. GIPHY a susținut întotdeauna că API-ul său nu are acces la datele utilizatorilor.

Totuși, odată ce Facebook a intrat în ecuație, Zoom pare să fi devenit ceva mai sceptică. E clar că Facebook are o serie lungă de probleme de securitate și confidențialitate, însă nici Zoom nu stă cu mult mai bine.

Conform politicilor de confidențialitate, Zoom colectează informații despre utilizatori, informații personale precum nume, adresă, adresă de mail, număr de telefon, titulatura job-ului, angajatorul. Chiar dacă nu îți creezi un cont Zoom și te conectezi cu un alt serviciu, aplicația tot va colecta informații precum tipul de dispozitiv utilizat și adresa IP.  Specialiști în securitate au identificat, recent, că Zoom a distribuit într-o modalitate incorectă informații către Facebook.

Toate astea înseamnă că situația este dificil de interpretat.

Citește și:
Etichete: