Facebook Messenger, actualizat ca să nu mai fii înșelat: cum funcționează anti-frauda

Facebook Messenger, actualizat ca să nu mai fii înșelat: cum funcționează anti-frauda

Numărul fraudelor realizate prin intermediul Messenger a crescut atât de mult în ultima perioadă, încât compania americană a decis să implementeze o serie de măsuri pentru a preveni înșelătoriile.

În viitorul apropiat, de fiecare dată când cineva inițiază o conversație cu tine și nu ați mai vorbit în trecut, dacă există indici că ar putea să te fraudeze, vei primi o notificare in-app în acest sens. Mecanismul ia în calcul o serie de indicii pentru ca inițiativa beneficiă să nu devină o sursă semnificativă de stres.

Se vor căuta persoanele care încearcă să pretindă că sunt alți oameni, pe care s-ar putea să îi ai deja în lista de prieteni. Vor fi penalizați cu aceleași notificări și persoanele adulte care încearcă să intre în contact cu copii sub 18 ani.

În cazul minorilor, de fiecare dată când le scrie un adult pe care nu-l cunosc, vor fi avertizați. Scopul alerteri, conform comunicatului oficial pe marginea subiectului, este ”de a educa tinerii sub 18 ani să fie precauți când interacționează cu un adult pe care s-ar putea să nu-l cunoască și îi încurajează să acționeze înainte să răspundă la mesaj”.

Messenger va adopta un sistem similar și pentru alte tipuri de fraudă. De exemplu, te va avertiza să fii precaut când îți cer bani persoane pe care nu le cunoști. Dacă primești mesaje de la persoane cu nume similare cu ale unor prieteni de ai tăi, vei fi avertizat că cineva încearcă să-și asume o identitate falsă.

Oficialii Facebook se luptă de mult timp cu fraudatori care au nume false și pretind că sunt altcineva. Prin noul mecanism de avertizare, s-ar putea să fi găsit calea ca aceștia să nu se îmbogățească de pe urma ta. Ideal ar fi ca astfel de conturi să nu existe deloc, dar compania lui Zuckerberg nu este încă atât de eficientă în a șterge toate conturile problematice. În plus, nu este foarte clar dacă și-ar dori asta.

facebook messenger frauda

Citește și: