Primul film care se va filma la Hollywood după izolare: despre ce este Songbird al lui Michael Bay

Primul film care se va filma la Hollywood după izolare: despre ce este Songbird al lui Michael Bay

În speranța că activitățile de la Hollywood vor reveni la normal înainte de finele acestui an, Michael Bay a anunțat că va începe în curând filmările la cea mai nouă peliculă a sa, Songbird.

În ultimul deceniu, numele lui Michael Bay a fost asociat în mod exclusiv cu franciza Transformers, dar regizorul a mai fost implicat în trecut în producții precum Armageddon sau The Rock. Ultimul său film a fost 6 Underground distribuit prin intermediul Netflix.

În încercarea de a readuce oamenii pe studiourile de filmare de la Hollywood, regizorul plănuiește să înceapă filmările la Songbird în aproximativ o lună. Nu este foarte clar dacă se vor ridica toate restricțiile de circulație până la momentul respectiv, dar un lucru este sigur. Acesta va fi primul film care se va filma într-un univers post-coronavirus.

În Statele Unite, mai mulți producători cochetează cu ideea reluării filmărilor la diverse proiecte, dar, la scară largă, nu s-a întâmplat nimic până în prezent. Se vehiculează că Tyler Perry a inițiat câteva proiecte în studioul său personal din Georgia, dar cam atât.

Chiar și așa, în contextul în care măsurile de distanțare socială vor rămâne în vigoare după izolare, modul în care se vor realiza noile filme va fi schimbat radical. Unii producători lucrează de ceva timp la un proiect vizavi de măsurile care vor trebui luate pe platourile de filmare, câteva dintre ele fiind deja anunțate de Greg Nicotero, producătorul The Walking Dead.

Trecând însă peste aceste detalii de context, Michael Bay se pare totuși că este cel mai ambițios. Conform celor de la Deadline, regizorul și producătorul se va întoarce pe platourile de filmare pentru Songbird, pe care îl produce împreună cu Invisible Narratives. Filmul este un thriller a cărui acțiune se petrece în pandemie și conține un scenariu cu elemente de paranoia și conspirații. La acet proiect, Bay va fi doar producător, în timp ce regia va fi semnată de Adam Mason, regizorul câtorva episoade de Into the Dark în 2019. Scenariul filmului este semnat de Mason cu Simon Boyes.

Citește și: