Primele laptopuri Apple cu procesor de iPhone au o dată de lansare: ce mai lansează compania în 2020

Primele laptopuri Apple cu procesor de iPhone au o dată de lansare: ce mai lansează compania în 2020

Din prima jumătate a acestui an, Apple a anunțat că va face tranziția la sisteme cu procesoare ARM, aceleași pe care le vezi pe iPhone sau iPad. Acum, aflăm când vor fi dezvăluite noile sisteme în mod oficial.

La scurt timp după ce Apple a anunțat noua familie de smartphone-uri iPhone 12, au început să circule pe internet zvonurile referitoare la următorul eveniment al gigantului din Cupertino. Din câte se pare, în luna noiembrie, Apple va organiza o conferință pentru a dezvălui prima sa generație de MacBook-uri cu procesor pe arhitectură ARM.

Conform declarațiilor oficiale, acestea vor utiliza procesoare create in-house de Apple, versiuni mai puternice ale SoC-urilor pe care le găsești într-un iPhone sau iPad de ultimă generație. Primul anunț pe marginea acestui subiect a fost făcut în luna iunie a acestui an.

Este important de reținut că tranziția de la procesoare Intel la Apple se va desfășura pe parcursul următorilor doi ani, iar acesta va fi doar primul pas. Pe piață, momentan, există doar un Mac mini Developer Transition Toolkit, un sistem destinat dezvoltatorilor care vor să-și optimizeze aplicațiile pentru noua platformă. Acesta folosește la interior un Apple A12Z Bionic.

Conform zvonurilor publicate de Jon Prosser, evenimentul Apple dedicat primelor sisteme cu procesoare ARM va avea loc pe data de 17 noiembrie. Data va fi confirmată de Apple cu o săptămână înainte, pe 10 noiembrie.

În prima fază, va fi anunțat un MacBook de 12 inci. Din câte se pare, la interior va folosi un procesor Apple A14X, o versiune un pic mai sprintenă a SoC-ul din iPhone 12 și cel mai recent iPad Air. Informațiile nu au fost confirmate încă de către Apple, dar ar trebui să nu mai dureze foarte mult.

În cadrul aceleiași conferințe, Apple va prezenta prima sa pereche de căști premium over-ear (peste urechi). Cel mai probabil, vor fi intitulate AirPods Studio și vor fi disponibile în două variante, una mai ieftină Sport – 350 de dolari și una premium – 600 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: