MacBook Air 2020, cel mai bun Mac pentru toată lumea: totul pleacă de la un preț rezonabil

MacBook Air 2020, cel mai bun Mac pentru toată lumea: totul pleacă de la un preț rezonabil

Sistemele Apple nu au fost niciodată ieftine, dar noul MacBook Air pare totuși să fie un pas important în direcția potrivită.

În urmă cu aproximativ un an și jumătate, Apple lansa o nouă generație de MacBook Air, cu două porturi USB C, semnificativ mai subțire decât cea din 2015. Cei mai mulți utilizatori au apreciat enorm panoul retina display. Pe lângă tastatura problematică, nu a fost însă neapărat un succes de proporții din cauza prețului foarte apropiat de cel mai ieftin MacBook Pro de 13 inci. Apple a remediat aceste minusuri odată cu noua generație de ultraportabile.

Fără vreun eveniment impozant sau o conferință globală, Apple și-a actualizat sistemele MacBook Air cu o nouă generație de procesoare, o nouă tastatură care nu face probleme și alte câteva artifici. Partea pe care o apreciază utilizatorii ține însă de preț. Noul Air este cu 200 de dolari mai ieftin decât vechiul Air de la finele lui 2018. Costă doar 999 de dolari în SUA. La banii ăștia, în urmă cu mulți ani, ai fi putut cumpăra un MacBook de 13 inci. Între timp însă, această sumă nu ai mai putut să o asociezi unui portabil Apple.

Ca pachetul să fie și mai atractiv, pentru 200 de dolari mai puțini, te bucuri de 256GB de spațiu, comparativ cu 128GB din vechiul sistem entry-level. În continuare este vorba de 8GB RAM, în timp ce procesorul este un dual core Intel i3. Pentru că vorbim însă de un CPU de generația a zece din familia Ice Lake, prezența acestuia se reflectă într-un salt important de performanță față de vechea generație de Ai.

Dacă te-ai dus însă să-ți schimbi tastatura la Mac în garanție, ca mine, de două ori, cel mai mult te va entuziasma noua tastatură de la MacBook Air. Aceasta este aceeași introdusă de Apple pe MacBook Pro-ul de 16 inci lansat toamna trecută. Comparativ cu un MacBook Pro de 13 inci, singurul ”compromis” pe care îl faci este lipsa unui touchbar, dar profiți totuși de autentificare biometrică prin TouchID.

Citește și: