Cea mai ieftină consolă Xbox din noua generație, confirmată: nu va fi Xbox Series X

Cea mai ieftină consolă Xbox din noua generație, confirmată: nu va fi Xbox Series X

Cu câteva luni rămâse până la lansarea oficială a noii generații de console, nu se cunosc foarte multe detalii despre Xbox Series X. Cu toate aceasta, un nou detaliu important a ajuns online.

În urmă cu câteva luni, cei de la Sony au confirmat că noua consolă PlayStation va fi oferită în două variante, cu o diferență majoră de funcționalitate. Una dintre ele va avea o unitate optică pentru jocuri pe disc, în timp ce a doua, mai ieftină, va veni fără. Aceasta din urmă se va preta doar pentru jocuri descărcate de pe internet.

Până acum, nu era clar dacă Microsoft va adopta o tactică similară în ceea ce privește noua sa generație de console. Primele detalii despre acest sistem au fost confirmate prin imaginea de mai sus, cu ambalajul unui controller de Xbox. Fotografia a fost postată pe Ars Technica datorită unui internaut care se ascunde în spatele pseudonimului Zak S.

După ce a reușit să cumpere controllerul printr-un set de circumstanțe necunoscut, a văzut pe lateral că este compatibil cu Xbox Series X|S. Ca referință, până la această oră, nu a existat nicio referință la Xbox Series S, atât din partea Microsoft, cât și sub formă de zvonuri.

Cu această ocazie, din surse apropiate de companie, cei de la Ars Technica au confirmat că Xbox Series S este de fapt o versiune mai ieftină de Xbox Series X, consola anunțat pe 12 decembrie 2019. Nu avem încă o dată de lansare exactă sau un preț pentru niciuna dintre ele, dar ar trebui să ajungă la primii gameri înaintea sărbătorilor de Crăciun din acest an.

Din câte se pare Xbox Series S, care până acum ajunsese online sub numele de cod Lockhart, se va preta mai degrabă pentru gaming în 1080p sau 1440p, în loc de 4K. Pe lângă lipsa unității optice, va avea 7,5GB RAM, în loc de 13,5GB RAM din Series X. Procesorul folosit va fi tactat la o frecvență mai mică, la fel și placa video.

Nu este exclus ca această consolă să fie oferită gratuit împreună cu un abonament anual la Xbox Games Pass Ultimate sub un nou nume, Xbox All Access. Mai multe detalii despre noile console Microsoft ar trebui să fie făcute publice înainte de finele lunii august.

Citește și: