Decizia Warner Bros care-ți arată că viitorul filmelor înseamnă streaming, iar HBO Max poate fi un gigant în domeniu

Decizia Warner Bros care-ți arată că viitorul filmelor înseamnă streaming, iar HBO Max poate fi un gigant în domeniu

Pandemia a lovit puternic și industria de film odată cu închiderea cinematografelor. Doar că producători mari precum Warner Bros au decis să se orienteze, iar cei care au de câștigat sunt companii precum Netflix și HBO Max.

Cinematografele au rămas închise pe perioada pandemiei și-s puține companii care vor reuși totuși să reziste până la momentul în care ele se vor redeschide și vor putea funcționa la capacitate maximă. În aceste condiții, producătorii de filme au căutat alte soluții pentru a-și promova producțiile și pentru a le aduce oamenilor. Iar soluția se numește streaming.

Platforme ca Netflix și HBO Max/Go au profitat din plin de această perioadă și o vor face și anul viitor. Warner Bros, spre exemplu, unul dintre giganții din domeniu a anunțat că îşi va lansa toate filmele din 2021 atât pe platformele de streaming (HBO Max, evident), cât şi în cinematografe. Nu prea are de ales.

Premieră la Warner Bros – toate filmele noi, inclusiv pe streaming

Decizia Warner Bros aduce noile producții Matrix 4 și Dune inclusiv pe platforma sa de streaming – HBO Max, disponibilă deja în Statele Unite. Sigur că vor fi lansate și-n cinematografe, acolo unde vor fi deschise, dar un astfel de demers reprezintă o premieră la Hollywood.

Arată, de fapt, dificultăţile cu care se confruntă studiourile în perioada pandemiei de coronavirus. E o decizie care schimbă radical modul în care funcționează business-ul din această zonă.

 „Trăim într-o perioadă fără precedent, care ne impune să dăm dovadă de creativitate pentru a găsi soluţii”, a declarat CEO-ul Warner Bros, Ann Sarnoff, prezentând decizia anunţată joi de studioul hollywoodian.

Deocamdată, platforma HBO Max e lansată doar în Statele Unite, așa că doar acolo se vor vedea noile producții Matrix 4 și Dune. Dar serviciul va fi extins și-n anumite ţări din America Latină şi din Europa în al doilea semestru al anului 2021. La jumătatea lunii noiembrie, studioul Warner Bros a anunţat că „Wonder Woman 1984” va fi lansat în Statele Unite simultan în cinematografe şi pe HBO Max în ziua de Crăciun, pentru a compensa astfel impactul negativ al pandemiei de COVID-19, care a bulversat industria de la Hollywood şi calendarul superproducţiilor cinematografice.

Este, însă, clar o schimbare, mai ales că, în mod tradiţional, marile producţii hollywoodiene sunt proiectate doar în cinematografe timp de 90 de zile înainte să ajungă în altă parte. E chiar o cerință pentru a fi eligibile pentru eventuale nominalizări la Oscar.

Dar nimic nu va mai fi la fel după această pandemie. Iar asta știe inclusiv industria filmului.

Citește și: