Cum se va desfășura Gala Premiilor Oscar anul viitor, având în vedere că s-a amânat

Cum se va desfășura Gala Premiilor Oscar anul viitor, având în vedere că s-a amânat

Academia Americană de Film care decernează premiile Oscar intenţionează ca viitoarea gală din 2021 să fie un eveniment cu prezenţă fizică, transmis în direct la televiziune, şi nu o gală organizată online, cu participare prin videoconferinţă.

Gala Premiilor Oscar, care în mod tradițional avea loc în februarie, a fost amânată pentru 25 aprilie 2021, organizatorii sperând că până la primăvară se vor putea deschide cinematografele şi vor putea astfel candida mai multe filme.

Potrivit presei de la Hollywood, organizatorii galei preferă o variantă similară formatului tradiţional, cu invitaţi reuniţi într-o sală de teatru, dar iau în calcul posibilitatea de a reduce numărul participanţilor, scrie Agerpres, citat de Digi24.

Gala Premiilor Oscar se va desfășura în mod tradițional

„Oscarurile se vor desfăşura cu prezenţă fizică”, a asigurat un reprezentant al organizatorilor, citat de Variety, care citează o sursă din rândul organizatorilor. Un publicist a confirmat, de asemenea, că în urmă cu câteva zile mai mulţi reprezentanţi ai organizatorilor au vizitat legendarul Dolby Theatre din Hollywood, sediul obişnuit al premiilor, pentru a examina „multiplele opţiuni”. Capacitatea sălii este de maximum 3.400 de persoane.

Academia Americană de Film a fost de acord anul acesta să facă o excepţie: filmele care nu sunt proiectate în cinematografe, dar care urmau să fie lansate, pot deveni candidate graţie internetului.

Această regulă, pe lângă faptul că avantajează teribil servicii de streaming precum Netflix, Amazon PrimeVideo sau Disney, este menită să ofere o șansă filmelor care au fost nevoite să se comercializeze pe internet, pentru că nu s-au închis cinematografele. Majoritatea studiourilor au decis totuşi să amâne premierele importante pentru momentul în care situaţia se va ameliora.

Potrivit celor mai recente declaraţii, se pare că Academia înclină spre un eveniment cu public, ce va depinde însă de împrejurările pandemice de la acel moment.

Variety este prima publicație care a atras atenția asupra faptului că premiile Oscar ar putea fi amânate. ”Este probabil să se amâne”, au afirmat surse apropiate de academie pentru publicația americană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: