Poșta Română face pași timizi spre digitalizare: ce e serviciul de alertă prin SMS

Poșta Română face pași timizi spre digitalizare: ce e serviciul de alertă prin SMS

Poșta Română pare că a pierdut trenul modernizării, motiv pentru care companiile private de curierat au acaparat piața. Compania de stat se mai laudă, însă, din când în când cu câte un pas mic spre digitalizare, cum e serviciul de alertă prin SMS.

Poșta Română nu pare să țină pasul cu vremurile actuale, motiv pentru care serviciile sale par învechite, încremenite în timp. În tot acest timp, însă, companiile private de curierat au câștigat teren, tocmai pentru că vin cu soluții inteligente și totul pare mai comod.

Între timp, compania de stat încearcă să facă pași timizi spre digitalizare. De abia acum anunță că extinde serviciul de alertă prin SMS pentru toate tipurile de trimiteri sosite din afara Uniunii Europene.

Poșta Română, pași timizi spre digitalizare

Noul sistem va fi implemementat în toate cele 52 de oficii poștale cu asistență vamală. Începând din 6 octombrie, anunță Poșta Română, clienții care primesc colete și trimiteri recomandate sau simple nu vor mai fi notificați prin intermediul avizelor scrise. Aceștia vor primi un SMS la numărul de telefon aflat pe trimiterile poștale (dacă a fost furnizat de expeditor), care va conține:

  • numărul alocat trimiterii în oficiul poștal
  • urmat de numărul de tracking (în cazul trimiterilor înregistrate)
  • data de la care clientul se poate prezenta la oficiul poștal cu asistență vamală pentru ridicarea trimiterii
  • documentele solicitate de către vamă
  • perioada de timp în care trimiterea se păstrează la oficiul poștal
  • adresa și programul de lucru al subunității poștale.

Cum spuneam, însă, progresul e timid. Serviciul este disponibil pentru pachete mici din categoria Standard și pachete mici înregistrate, cu o greutate de până în 2 kg, dar și pentru colete poștale și trimiteri EMS, până în 30 kg.

Până acum, sistemul de alertare a clienților prin SMS funcționa în 1.160 de oficii poștale din toată țara, pentru pachetele mici sosite din Uniunea Europeană, adică din toate cele 28 de state membre.

Citește și: