Poșta Română bate pasul pe loc cu digitalizarea, dar se laudă cu aceste achiziții

Poșta Română bate pasul pe loc cu digitalizarea, dar se laudă cu aceste achiziții

Poșta Română e compania de stat care pare că nu a ținut pasul cu vremurile, iar de digitalizare nici nu se poate pune vorbi. Acum, însă, se laudă cu achiziții pe care le consideră de viitor.

Poșta Română pare că a rămas blocată în timp. E motivul pentru mulți cetățeni aleg servicii similare din zona privată, acolo unde investițiile în digitalizare nu lipsesc și lucrurile se mișcă mai ușor. Acum, însă, Poșta Română insistă că ține pasul.

Anunță că va cumpăra 15 vehicule electrice autoutilitare, folosindu-se de programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Mai mult, va achiziționa și 8 stații de reîncărcare x 2 prize de câte 22 kw (cu operațiunea de montaj și autorizare incluse în ofertă), precum și servicii de asigurare CASCO și RCA pe un an.

Poșta Română cumpără mașini electrice

De precizat că reprezentanții companiei au menționat doar bugetul alocat pentru această achiziție, nu și modelele pe care vrea să le cumpere. Astfel, pentru achiziția autoutilitarelor electrice pentru Poșta Română se vor putea utiliza prime de casare, vouchere RABLA Clasic în valoare unitară de 6500 lei și vouchere RABLA Plus în valoare de 45.000 lei.

E vorba de 15 autovehicule pe care CNPR le va preda spre casare la REMAT, cu condiția aprobării dosarului de acceptare din partea Administrației Fondului pentru Mediu, întocmit și depus conform procedurilor cuprinse în Ghidul Programului de înnoire a parcului auto național RABLA 2020, actualizat.

Valorea totală estimată a contractului cu Poșta Română va fi de 2,3 milioane de lei, adică 474.000 euro.

Bugetul total necesar achiziției celor 15 autoutilitare electrice inclusiv stații de încărcare, va fi diminuat cu suma de 649.155 lei obținută din subvenția acordată prin Programul RABLA Clasic și RABLA Plus, de la valoarea de 2.314.000 lei la valoarea de 1.664.845 lei. Asigurarea CASCO încheiată pentru autoutilitarele electrice pe care la va avea în flota Poșta Română va acorda despăgubiri pentru avarii produse în staționare sau în mers, cu franșiză zero, conform condițiilor de asigurare reglementate în România.

Asigurarea RCA încheiată pentru autoutilitare va acorda despăgubiri pentru avarii produse terților, conform condițiilor de asigurare RCA reglementate în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: