PlayStation 5, aproape de lansare: la ce te poți aștepta de la noua consolă

PlayStation 5, aproape de lansare: la ce te poți aștepta de la noua consolă

Se știe deja că 2020 e anul în care Sony va lansa noua consolă PlayStation 5. Dar se pare că pregătirile au intrat pe ultima sută de metri.

Dacă ești pasionat de jocuri pe consolă, sigur folosești în acest moment ultima generație Xbox de la Microsoft sau poate PlayStation 4 de la Sony. Americanii și japonezii sunt competitori pe acest segment, iar 2020 aduce noile console de la ambii producători.

În cazul Sony, consola PS4 a avut parte de lansare în urmă cu aproape șapte ani. Se întâmpla în februarie 2013, când a fost prezentată. Câteva luni mai târziu, era disponibilă pe piață. Microsoft a avut deja evenimentul de lansare a noii console Xbox Series X, despre care am scris aici.

Ar fi de așteptat și evenimentul de prezentare de la Sony, nu-i așa? Ei bine, s-ar putea să nu mai aștepți mult.

PlayStation 5 de la Sony, prezentată curând

2020 e anul în care se va lansa PlayStation 5, dar, deocamdată, japonezii n-au organizat un eveniment de lansare. Detalii despre preț și specificații sunt doar la stadiul de zvonuri, pentru că nimic nu a fost confirmat oficial, în afară de data de lansare. Noua consolă ar urma să vină undeva în luna decembrie.

Dar, dacă ar fi să respecte tradiția, Sony ar putea proceda ca la lansarea PS4. Adică să vină cu un eveniment în care să prezinte noua generație, așa cum a făcut în februarie 2013. Și există indicii în acest sens. Surse din industrie susțin că un astfel de eveniment va fi organizat chiar luna viitoare.

La începutul lui februarie, așadar, vei afla ce e adevărat și ce nu din ce s-a spus până acum despre noua consolă PlayStation 5. Ar fi vorba despre un mega-eveniment în care ar urma să fie anunțată data oficială de lansare, dar, și mai important, prețul noii console. Zvonurile vorbesc de aproximativ 500 de dolari, dar, cum spuneam, nimic nu e confirmat oficial.

Există și câteva zvonuri legate de sloganul pe care-l vor alege japonezii. Acesta ar putea fi “Time to Play”  – „E momentul să (te) joci”. În prezent, sloganul e “For the Players”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: