23 dec. 2020 | 06:50

Planul lui Cîțu, după ce a devenit premierul României: ”Voi face tot ce este posibil”

ACTUALITATE
Planul lui Cîțu, după ce a devenit premierul României: ”Voi face tot ce este posibil”

Florin Cîțu este noul premier al României. Numirea sa a fost confirmată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial. Au urmat promisiunile.

Fostul ministru al Finanțelor din mandatul lui Ludovic Orban, liberalul Florin Cîțu este premierul României. La scurt după numirea sa în funcție, a ținut o conferință de presă pentru a-și anunțat intențiile pentru următoarea perioadă. A început prin manifestarea speranței că urmează o perioadă de guvernare ”de lungă durată”.

„Vreau să-i asigur pe români că îmi dau seama şi ştiu perioada dificilă prin care trece România şi vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă şi de lungă durată”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, după ce a fost anunţat de preşedintele Klaus Iohannis ca premier desemnat.

Dacă nu era evident pentru fiecare român, rolul acestei guvernării este de a facilita tranziția acestei țări dincolo de criza globală provocată de pandemia de coronavirus, atât din punct de vedere al sănătății oamenilor, cât și a problemelor economice majore provocate.

„În acelaşi timp, vreau să fac o declaraţie fermă, domnule preşedinte, aici. România trece în această perioadă printr-o criză dublă, una de sănătate şi una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puţine costuri pentru români, să reaşezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă”, a subliniat Cîţu.

În cuvintele noul premier, întregul său cabinet de miniștri este format dintr-o ”echipă de profesioniști”. „Fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la îndeplinire”, a atras atenția Florin Cîţu.

În ceea ce privește relaționarea cu instituția președintelui, premierul l-a asigurat pe Iohannis că va exista un parteneriat ”transparent și onest” între Guvern și Președinte. „Împreună avem acelaşi obiectiv – dezvoltarea României”, a concluzionat noul premierul al alianței PNL, USR și UDMR.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele