Cea mai mare lovitură pentru români, confirmată de Cîțu: ce se întâmplă cu plata ratelor

Cea mai mare lovitură pentru români, confirmată de Cîțu: ce se întâmplă cu plata ratelor

După mai multe dezbaterii din mediul online pe acest subiect, ministrul Florin Cîțu a oferit mai multe detalii despre viitoarele măsuri pentru protejarea economiei.

Ministrul Finanțelor a avut ieri o intervenție la Europa FM în care a adresat problema ajutorului economic pentru angajați și angajatori. În contextul cu pricina, a adresat mai multe puncte, dar ideea de bază este simplă. ”Măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele inițiale.” În practică, nu au fost niciodată, dar viitorul financiar al românilor, mai ales al celor din mediul de afaceri nu se anunță a fi foarte optimist.

„Lucrez, împreună cu sistemul bancar, pentru acea măsură care a amânat ratele pe nouă luni de zile. Vedem ce soluţii vom găsi, ce formă va fi. Suntem în discuţii şi vom vedea cum va arăta forma finală. Eu spun că trebuie să avem încredere că aşa cum am găsit o soluţie în plină criză, vom găsi şi în continuare o soluţie bună. Trebuie să ne gândim că mergem, totuşi, spre ideea că economia se va însănătoşi. Vom avea o revenire şi vom începe să ieşim din această criză.

Acesta este scopul, să avem măsuri care să ne scoată din criză. Măsurile nu vor mai fi la fel de generoase precum cele iniţiale, dar vor fi măsuri care să ajute să trecem peste această perioadă. Bineînţeles că aceste măsuri înseamnă şi costuri pentru sistemul financiar-bancar şi ne uităm dacă pot fi compensate. Toate aceste măsuri au rolul de a ajuta atât angajaţii, cât şi angajatorii să treacă peste această perioadă. Dorim de la angajaţi să rămână sănătoşi şi să nu le scadă puterea de cumpărare”, a spus ministrul Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Ca o veste bună, ministrul a ținut că menționeze că, deși trecem printr-o perioadă dificilă de criză economică, salariul mediu net a înregistrat o creștere de 7,8%, un nou record pentru România. Informația a fost confirmată în prima parte a zilei într-un raport al Institutului Național de Statistică.

„Azi am avut o veste foarte bună: venitul mediu net în economie a crescut după nouă luni de zile cu 7,8% faţă de anul trecut. Eu zic că este un record să ai în perioadă de criză economică globală un venit mediu net în creştere faţă de perioada anului trecut, când rata medie a inflaţie, la nouă luni de zile, este de 2,5%”, a atras atenția oficialul.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI