04 iun. 2020 | 10:25

„Nu promovăm voci care incită la violență rasială”: Donald Trump, sabotat de o altă rețea socială

ACTUALITATE
„Nu promovăm voci care incită la violență rasială”: Donald Trump, sabotat de o altă rețea socială

Prezența online a lui Donald Trump începe să fie sabotată din toate părțile. După Twitter, a venit rândul altui gigant din domeniul rețelelor de socializare să-i taie din popularitate.

Donald Trump se află într-un conflict destul de agresiv cu rețelele de socializare, de câteva săptămâni. După ce Twitter a decis să-i marcheze două postări ca incluzând informații false legate de votul de la distanță, președintele SUA a dat un decret prezidențial prin care forțează toate rețelele de socializare să fie responsabile de conținutul postat de utilizatori în fața autorităților. Până la această oră, giganți ca Facebook, Twitter sau Instagram nu erau responsabili de ce postează utilizatorii.

Twitter a continuat lupta cu Trump prin ascunderea unei postări care incita la violență în spatele unui mesaj de notificare. Acum, a venit rândul ca cei de la Snapchat să dea startul luptei cu prezența online a președintelui SUA.

Printr-un comunicat oficial, Snap a anunțat că nu va mai promova conținutul postat de Donald Trump în aplicația Snapchat. Schimbarea bruscă va face conținutul postat de pe contului președintelui SUA ca fiind semnificativ mai greu de găsit. Este important de reținut că nicio o postarea a lui Trump nu va fi ștearsă, iar postările vor apărea în exact aceeași manieră pentru urmăritorii președintelui. Penalizarea din Snapchat va face însă destul de improbabilă câștigarea de noi urmăritori.

Explicația este una cât se poate de clară. ”La ora actuală, nu mai promovăm conținutul președintelui în secțiunea Discover din Snapchat. Nu vom promova vocile care incită la violență rasistă și injustiție, oferindu-le promovare gratuită în secțiunea Discover. Violența rasistă și injustiția nu au ce căuta în societatea noastră și ne alăturăm tuturor celor care caută pace, dragoste, egalitate și justiție în America.”, a explicat un portător de cuvânt al lui Trump.

Din câte se pare, decizia a fost provocată de câteva postări ale președintelui de pe parcursul weekendului, când amenințările la adresa protestatarilor au fost lipsite de orice decență.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele