Snapchat îți aduce filtrele amuzante de pe mobil pe desktop

Înainte să vedem filtre amuzante pentru selfie-uri în majoritatea aplicațiilor de chat pentru mobil, acestea au fost introduse de Snapchat. Același dezvoltator ți le aduce în curând pe desktop, în aplicațiile tale preferate de video conferință.

Snapchat s-a aflat în spatele revoluției selfie-urilor modificate cu ochi gigantici și urechi de iepuraș, în urmă cu câteva ani. Pentru că are un produs foarte bine finisat, gigantul american a decis că este momentul să-l propage și pe alte platforme. Pornind de la această premisă a lansat Snap Camera pentru desktop-uri și laptopuri cu Windows sau macOS.

Pentru că ar fi dificil să facă valuri printre aplicațiile de teleconferință care sunt deja disponibile pe PC sau Mac, cei de la Snapchat au decis să integreze funcționalitatea Snap Camera cu programele pe care le știi deja. Astfel, vei avea posibilitatea să-ți amuzi interlocutorii prin intermediul Skype, Google Hangouts, Zoom sau Twitch.

Dacă nu era evident, aplicația cu pricina îți va oferi posibilitatea aplicării de filtre pe care le știi din Snapchat în aplicațiile menționate mai sus și nu numai. Practic, ține doar de tine dacă vei profita de aceste artificii digitale într-o sesiune de streaming pe Twitch în care te joci Fortnite sau într-o conversație cu mătușa din Italia.

Pentru a profita de Snap Camera, mecanismul este cât se poate de simplu. Folosești aplicația ta favorită de video conferință, dar ai grijă să selectezi la ”camera output” – Snap Camera. După acest proces, poți alege o sumedenie de așa numite ”lentile” sau Snap Lenses. Multe dintre ele sunt create de dezvoltatorul Snap Inc, dar există și o comunitate care oferă alternative interesante. Acestea din urmă au fost create cu ajutorul Lens Studio. Pentru a-ți face viața mai ușoară, toate lentilele sunt indexate și poți căuta prin ele folosind cuvinte cheie.

Este important de reținut că Snap Camera pe desktop nu are nici un fel de legătură cu aplicația Snapchat de mobil. Nu ești obligat să ai un cont de Snapchat pentru a profita de noua aplicație descărcabilă de aici.