Record doborât de Netflix: a ajuns să fie mai valoros decât o companie petrolieră

Record doborât de Netflix: a ajuns să fie mai valoros decât o companie petrolieră

Netflix a reușit să bată un record important: a reușit să valoreze mai mult decât unele dintre cele mai mari companii din lume.

Pe fondul pandemiei, oamenii stau mai mult acasă. Asta înseamnă că au nevoie de distrageri, pentru a face timpul să treacă mai repede. Una dintre soluții este reprezentată de filme și seriale pe platforme de streaming, iar de departe cea mai populară este Netflix. În ultima perioadă, oamenii au început să se uite mai mult la conținutul oferit de platformă, iar asta se vede incluziv în valoarea companiei, care a crescut semnificativ în ultima vreme.

Valoarea unei acțiuni a crescut cu 5% pe Wall Street și a ajuns să fie mai mare ca niciodată: vorbim despre 448 de dolari per acțiune. Astfel, întreaga companie a ajuns la o valoare totală de 196 de miliarde de dolari.

Netflix a devenit mai valoroasă decât alte companii importante

Partea și mai interesantă e că a întrecut alți giganți ai lumii.

Vorbim, în primul rând, despre Exxon Mobil, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume. Prețul acțiunilor companiei au scăzut cu 3%, iar una a ajuns să valoreze 39,30 de dolari. Compania valorează acum 166 de miliarde de dolari, pe măsură ce prețul combustibilului a scăzut.

Netflix a depășit, în același timp, și gigantul Cisco Systems Inc.: furnizor dominant de tehnologie care oferă infrastructura pentru internet. Atât Cisco, cât și Exxon Mobil au fost, fiecare la vremea sa, cele mai mari companii din Statele Unite. Au ajuns să valoreze chiar și peste 500 de miliarde de dolari.

În prezent, platforma de streaming are, în total, peste 160 de milioane de utilizatori, la nivel global. Cel mai de succes titlu de pe platformă este acum Tiger King, un documentar în șapte părți despre Joe Exotic, un crescător excentric de tigri.

Netflix se numără printre așa-numitele stocuri FAANG, cele mai populare și mai performante companii de tehnologie din SUA. Acronimul include și Facebook, Amazon, Apple și Google.

Citește și: