NASA vrea să te pună în izolare timp de opt luni: cum poți contribui la pregătirea următoarelor misiuni pe Marte

NASA vrea să te pună în izolare timp de opt luni: cum poți contribui la pregătirea următoarelor misiuni pe Marte
Sursa foto: Participanții la proiectul de izolare al NASA din 2019

NASA caută oameni pe care să-i pună în izolare pe o perioadă de opt luni, ca pregătire pentru viitoarele misiuni de pe Marte și Lună.

Agenția spațială americană vrea să studieze efectele pe care izolarea socială și restrângerea abilității de circulație le au asupra oamnilor. Astfel, vrea să adune o echipă internațională de voluntari care vor petrece opt luni de zile în izolare, în Rusia.

Participanții nu vor sta degeaba în izolare, ci se vor folosi de tehnologia VR sau de robotică pentru a realiza cercetări științifice. Pe scurt, aceștia vor trebui să muncească pentru a duce la bun sfârșit simularea din care vor face parte. De fapt, participanții vor fi introduși într-un mediu special creat pentru a-l imita pe cel pe care îl vor experimenta și astronauții care vor ajunge pe Marte.

„Rezultatele unor misiuni de la sol precum aceasta ajută NASA să se pregătească pentru provocările din viața reală a explorării spațiale și oferă date științifice importante pentru a rezolva unele dintre aceste probleme și pentru a măsuri de protecție”, spune agenția spațială.

În 2019, a avut un proiect similar. Șase persoane au fost izolate pe o perioadă de patru luni în aceeași clădire din Rusia, Institute for Biomedical Problems.

Cum poți participa la studiul NASA și ce condiții trebuie să îndeplinești

Dacă ești interesat să participi la acest studiu, o poți face. Totuși, trebuie să îndeplinești câteva condiții stricte, impuse de agenția spațială americană.

Prima condiție este legată de vârstă: toți participanții trebuie să aibă vârste cuprinse între 30 și 55 de ani pentru a putea aplica. De asemenea, aici se vor dovedi, în sfârșit, utile cunoștințele de rusă pe care le ai (dacă e cazul): aplicanții trebuie neapărat să vorbească fluent atât limba engleză, cât și limba rusă.

Nivelul de educație trebuie să fie și el destul de ridicat. Pot participa la studiul NASA persoanele care au diplomă de master, doctorat sau o diplomă medicală ori dacă ai trecut prin antrenament de ofițer militar. Agenția te va lua în considerare și dacă ai doar o diplomă de licență sau o altă calificare, cum ar fi experiența militară sau profesională.

De asemenea, toți cei care vor fi acceptați vor trebui să se mute la Moscova pe întreaga perioadă de opt luni setată de agenție. Experții agenției îi monitoriza activ pe participanți. Aceștia speră să speră să învețe din efectele fiziologice și psihologice ale izolării pe care le observă aici în pregătirea misiunilor de explorare Artemis pe Lună și viitoarele misiuni de lungă durată de pe Marte.

Poți găsi aici mai multe detalii și adresa de mail la care te poți înscrie în studiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: tweaktown