13 feb. 2020 | 00:20

MWC 2020, anulat: coronavirus ”a omorât” cel mai important eveniment din piața de mobile

ACTUALITATE
MWC 2020, anulat: coronavirus ”a omorât” cel mai important eveniment din piața de mobile

MWC 2020 sau cea mai recentă ediție a Mobile World Congress a fost anulat în urmă cu mai puțin de 24 de ore din cauza coronavirus. Organizatorii au considerat că este mai bine așa.

Cea mai importantă conferință de tech din prima jumătate a anului este MWC sau Mobile World Congress. Evenimentul are loc la Barcelona din 2006 și va continua să fie organizat în frumos oraș spaniol, dar începând cu 2021. Anul acesta, GSMA ia o pauză.

Decizia anulării MWC este una aproape normală și previzibilă, în contextul în care mulți jucători importanți din industria de mobile au anunțat că nu vor fi prezenți la conferință. Dacă s-ar fi fi ținut, Samsung ar fi avut o prezență redusă comparativ cu alți ani, iar Sony nu s-ar fi prezentat pentru că a promis că-și anunță noile terminale pe YouTube. LG a promis că va organiza conferințe pentru a-și anunța smartphone-urile anului 2020, dar urmă să facă acest gest în afara MWC, în viitorul apropiat.

GSMA este organizația responsabilă de show-ul de la Barcelona și a anunțat, printr-un comunicat de presă, că iterația din acest an este anulată. Ar fi trebuit să se desfășoare între 24 și 27 februarie.

”Luând în calcul siguranța și mediul sănătos din Barcelona și din întreaga țară gazdă, astăzi, GSMA a anulat MWC Barcelona 2020 din cauza epidemiei globale de coronavirus, a îngrijorărilor legate de călătorie și a altor circumstanțe care fac imposibilă sarcina GSMA de a ține evenimentul.”, au explicat oficialii printr-un comunicat de presă disponibil aici.

În urmă cu un an, nu mai puțin de 100.000 de oameni s-au deplasat la Barcelona pentru a vizita CES. Din păcate, cei mai mulți dintre aceștia veneau din China sau lucrau pentru o companie chineză. În contextul tensiunilor actuale și a faptului că numărul bolnavilor a depășit 42.000, iar cel al decedaților pragul de 1000, coronavirus a devenit imposibil de ignorat, mai ales pentru piața de smartphone-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele