Motocicleta gonflabilă este gadgetul pe care ți l-ai dorit toată viața: intră și în ghiozdan

Motocicleta gonflabilă este gadgetul pe care ți l-ai dorit toată viața: intră și în ghiozdan

Când vine vorba de creativitatea japoneză, puțin gadgeturi sunt la fel de futuriste precum o nouă motocicletă gonflabilă care poate fi strecurată într-un ghiozdan.

În cazul în care te gândeai la un cadou desprins parcă din desene animate, dar care să îți facă viața mai ușoară, o motocicletă gonflabilă s-ar putea să-ți fi trecut prin minte. Partea incredibilă este că un grup de cercetători de la Universitatea din Tokyo au reușit să și materializeze această fantezie, iar rezultatul este impresionant.

La bază, vorbim tot de o motocicletă electrică pe care o poți folosi pentru a te deplasa prin oraș. Diferența față de alte modele existente constă în faptul că aceasta se umflă înainte să intre în circulație, nu doar se încarcă cu energie electrică.  Numele gadgetului din imaginile alăturate este Poimo și, din păcate, momentan nu este un produs disponibil comercial.

motocicleta gonflabila

Dincolo de faptul că se poate plia pentru a încăpea într-un ghiozdan, motocicleta electrică Poimo este gata de utilizare într-un minut. Imediat se umflă și te ajută să ajungi repede dintr-o parte în alta. Ca referință, numele vine de la Portabile and Inflatable Mobility (Mobilitatea Portabilă și Gonflabilă.)

Scopul cercetătorilor a fost de a inventa un mijloc de deplasare compact și eficient pentru distanțe mici și medii. Pentru a rezista presiunii când este asamblată, motocicleta utilizează un cadru din TPU (thermoplastic polyurethane), conform reportajului Spectrum. Poimo se livrează cu o pompă de aer electrică care facilitează umflarea în sub un minut. Perechile de roți din cauciuc rezistent sunt detașabile, la fel și motorul electric de dimensiuni reduse. Un controller wireless pentru ajustarea parametrilor de funcționare a gadgetului se atașează pe ghidon.

În final, obții un pachet cu o greutate totală de 5,4 kilograme care promite să reziste bine în timp. Chiar și așa, creatorii săi sunt optimiști că pot crea în viitor o versiune mai ușoară și mai rezistentă. Un prototip funcțional de Poimo a fost prezentat de curând în cadrul conferinței virtuale 2020 HRI Conference.

Citește și: