Motocicleta electrică superbă care se încarcă mai repede decât un telefon

Chinezii lucrează la motocicleta electrică perfectă pentru orașe care se încarcă într-o pauză de cafea. Promite o autonomie impresionantă și performanțe pe care nu le poți ignora.

Motocicletele nu primesc atât de multă atenție din partea presei auto, de regulă. Mașinile sunt mai populare chiar și când vorbim de versiunile electrice. Motocicletele electrice sunt chiar mai rare decât autoturismele, iar motivul este evident.

În acest caz, parcă ți-e greu să conduci una căreia nu i se aude motorul. De când se știu, motocicletele sunt un simbol al masculinității, trebuie să se facă auzite, observate și nimic nu se compară răcnetul unui motor și cu o pornire pe roata din spate.

E un scenariu demn de filme pe care chinezii îl dau uitării și așa s-ar putea să faci și tu dacă te uiți la motocicleta celor de la Evoke. E un brand de care probabil că n-ai auzit nici dacă ești pasionat de motoare. Asta pentru că unul nou, care abia a început să producă.

Motocicleta care se încarcă în doar 15 minute

Primul motor realizat până acum face parte din Seria Urban, deci, după cum sugerează numele, este destinată transportului urban. Are o autonomie de doar 200 de kilometri, dar e suficient dacă te deplasezi cu ea doar pe distanțe de până în zece kilometri.

Este prima motocicletă electrică cu frânare de precizie, accesorii cu tehnologie avansată cum ar fi navigația încorporată și design fără ambreiaj.

Cealaltă gamă este denumită 6061 și este abia în stadiul de concept. Aceasta urmează să fie motocicleta electrică de top a companiei, cu un motor de 160 de cai-putere, cu un cuplu maxim de 272 Nm.

Compania se mândrește cu faptul că a dezvoltat software-ul și hardware-ul necesare pentru a controla cu precizie domeniul termic al acumulatorilor în timpul încărcări rapide. Și trebuie menționat că este o încărcare foarte rapidă – de la zero la 80% în doar 15 minute.

Fiecare 6061 va avea șase baterii, pentru o capacitate de energie combinată de 15,4 kWh, care asigură autonomie pentru 200 de kilometri.

Evoke promite că anul acesta, motocicleta 6061 va intra pe piață.

Citește și:
Sursa: evoke