Premieră în programul Rabla: cum faci să-ți iei motocicletă nouă

Premieră în programul Rabla: cum faci să-ți iei motocicletă nouă

Programul Rabla debutează în martie, după cum anunța ministrul demis al Mediului. Și vine și cu o surpriză.

Programul Rabla a fost gândit pentru a elimina mașinile vechi de pe străzi. Guvernul alocă niște sume de bani pentru reînnoirea parcului auto, pentru a reduce poluarea și a încuraja achiziția de mașini mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Programul Rabla e implementat deja de câțiva ani și continuă și-n 2020. Îți poți casa mașina veche și apoi primești un voucher în baza căruia îți poți cumpăra o mașină nouă: 6.500 de lei e valoarea tichetului pentru un autoturism nou cu motor clasic, dar prin Rabla Plus îți poți lua un model electric sau hibrid. Primești 10.000 euro pentru achiziționarea unui automobil full electric și 4.000 de euro pentru un automobil hibrid

Dar, în premieră anul acesta, primești bani și dacă vrei să-ți cumperi o motocicletă.

Cum îți iei motocicletă prin programul Rabla

Programul Rabla se aplică, anul acesta, și pentru cumpărarea de motociclete.  În acest caz, prima de casare este de 3.500 de lei, a anunțat ministrul demis al Mediului, Costel Alexe.

Astfel, dacă deții un motor vechi de care vrei să scapi, poți opta pentru unul nou. O poți face din martie, când se dă startul programului Rabla.

În ceea ce privește programul Rabla Plus, prin care-ți iei electrică sau hibrid, ministrul susține că bugetul total e de 140 milioane de lei, în creștere de 45% față de anul trecut. Asta înseamnă că se pot cumpăra cam 2.500 de autoturisme 100% electrice și 400 de hibride.

Guvernul vine, însă, cu o noutate: prima pentru mașinile electrice și hibride va fi acordată ”cu condiția de a nu înstrăina mașina cel puțin un an, e normal să ne asigurăm că rămâne în țară” – după cum a spus ministrul demis al Mediului.

Programul Rabla 2020 va fi lansat, anul acesta, la uzina Ford din Craiova. Nu e întâmplătoare alegerea locației. Cel mai probabil, Guvernul vrea să dea un semn clar de susținere a investițiilor străine în România.

Citește și: