Mitsubishi a găsit soluția ideală care să-ți facă viața mai plăcută la muncă

Mitsubishi a găsit soluția ideală care să-ți facă viața mai plăcută la muncă

Mitsubishi vrea să contribuie la crearea unui mediu mai plăcut pentru angajații din birouri și vine cu o invenție care ar putea ajuta.

Luminile fluorescente din clădirile de birouri au devenit ceva standard. De obicei, acestea sunt folosite pentru că au un consum mai mic, însă este demonstrat faptul că pot avea o seria lungă de efecte negative asupra omului. Printre acestea se numără stresul, dereglări ale sistemului nervos, reacții de sensibilitate fizică și chiar migrene sau ticuri.

În ajutorul celor care sunt afectați de luminile fluorescente, Mitsubishi a creat un dispozitiv care le-ar fi util. Este vorba despre un panou LED montat pe tavanul birourilor care poate simula lumina naturală. Acestea sunt cele mai utile în clădirile și încăperile care nu beneficiază de suficientă lumină naturală sau în care aceasta nu pătrunde deloc.

Ideea nu este una nouă, iar compania care în mod obișnuit produce mașini nu este prima care încearcă să facă așa ceva. Totuși, proiectul său are câteva specificații care îl deosebesc de ce s-a mai creat înainte.

Cu ce te va ajuta dispozitivul creat de Mitsubishi

Partea cea mai interesantă e că panoului LED se comportă exact ca lumina care provine direct de la soare. Până acum, soluțiile LED emiteau lumină în toate direcțiile. Totuși, lumina naturală este una direcțională. Astfel, pentru a simula acest lucru, aceste panouri sunt încadrate de o „ramă”, însă numai trei laturi ale acesteia sunt aprinse în același timp, pentru a da impresia de umbră. Acest lucru face să pară că sursa de lumină se află la mare depărtare, asemenea Soarelui. Arată cam așa:

De asemenea, acea lumină albastră nu este o simplă vopsea sau ceva asemănător. Panourile de la Mitsubishi folosesc un filtru special de lumină care generează dispersia Rayleigh, aceeași care face și cerul să fie albastru. În plus, culoarea se schimbă de-a lungul zilei, pentru a simula diferitele momente ale unei zile: răsărit, mijlocul zilei și apus. Acestea pot fi modificate manual sau se pot seta automat.

Partea proastă e că prețul este destul de mare. Versiunea manuală costă 6.200 de dolari, iar cea automată ajunge la 6.800 de dolari. Panourile vor fi disponibile din octombrie 2020.

Citește și:
Sursa: tnw