16 dec. 2020 | 10:33

Ministrul dă de pământ cu Dacia: nu e suficient de bună pentru unitatea specială de Poliție

CHESTII
Ministrul dă de pământ cu Dacia: nu e suficient de bună pentru unitatea specială de Poliție

Dacia Duster a devenit o mașină de bază pentru Poliție, Pompieri, Jandarmerie și nu numai. Dar nu e pregătită chiar pentru orice, după cum o arată un mesaj al ministrului Marcel Vela.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a dezvăluit că se lucrează la o unitate specială de Poliție. De data asta nu va fi vorba de protecția oamenilor, ci de protecția animalelor. Da, în sfârșit, România ar putea avea așa ceva, cum ai văzut în afară.

„Unul dintre proiectele mele de suflet, în calitate de ministru al afacerilor interne, se conturează din ce în ce mai mult și are nevoie de idei și din partea dumneavoastră. Pâna la sfârșitul anului, vor intra în dotarea MAI astfel de autoutilitare pentru misiunile Poliției pentru Protecția Animalelor. Așteptăm propuneri și idei pentru colantarea și personalizarea lor.”
Marcel Vela, șeful MAI

marcel vela dacia duster politia animalelor

Ce vrea Marcel Vela acolo e să adune idei de la oameni despre colantare, după cum zice în mesaj, dar și pentru logo. Surpriza mai mare e însă că Dacia nu a fost aleasă pentru a furniza mașini acestei unități. A fost aleasă însă compania Ford cu modelul Ranger Raptor.

Mașina de două ori mai scumpă decât o Dacia Duster

politia animalelor vela

Cel puțin în România, Ranger Raptor are un preț de peste 50.000 de euro. Folosește un motor diesel de 2.0 litri EcoBlue care produce 213 CP, tracțiune integrală și cutie automată în 10 trepte.

Dacia Duster, chiar și cu toate dotările, e posibil să fie fost de cel puțin două ori mai ieftină. Duster Pick-up, de exemplu, costă circa 22.500 de euro.

E posibil ca unitatea aceasta să aibă foarte puține mașini, dar să acopere o zonă foarte mare, cu diverse tipuri de carosabil, și atunci ar fi justificată achiziția. În orice caz, până la un anunț oficial când vom afla și cât costă, de fapt, versiunea de Ford pentru Poliția Animalelor, avem doar mesajul lui Vela. Și o posibilă veste viitoare: devine Ford, prin fabrica de la Craiova, furnizor de mașini pentru MAI?