Project xCloud: Microsoft îți aduce jocurile de Xbox pe mobile și PC-uri

Project xCloud: Microsoft îți aduce jocurile de Xbox pe mobile și PC-uri
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:30 14.03.2019

La fel ca alte câteva companii din industrie, Microsoft are planuri ambițioase când vine vorba de streaming de jocuri pe dispozitive mai puțin performante. Eforturile sale în domeniu au fost centralizate în Project xCloud.

La câteva luni după ce Google ți-a adus cel mai nou Assassin`s Creed pe PC printr-un mecanism proprietar de streaming, Microsoft vrea să facă același lucru. În timp ce gigantul din Mountain View a promis că va detalia serviciul proprietar de streaming într-un eveniment programat pentru săptămâna viitoare, intitulat ”viitorul gaming-ului”, gigantul din Redmond s-a lăudat deja cu al său Project xCloud.

În cadrul unei conferințe ce a avut loc ieri în Statele Unite, cei de la Microsoft au explicat beneficiile Project xCloud pentru gamingul pe mobil. Testele publice cu el vor începe luna viitoare, dar din clipul de mai jos, îți poți deja forma o părere despre ce va fi vorba.

Primele detalii pe marginea acestui subiect au fost detaliate anul trecut, promițând că Project xCloud îți va aduce prin streaming jocuri de Xbox pe PC-uri, telefoane, tablete sau chiar și alte console. La momentul respectiv, CEO-ul Microsoft a promis că testele publici vor avea loc în 2019 și se pare că se va ține de cuvânt. Cu alte cuvinte, teoria pe acest subiect exista de mult, dar abia ieri a putut fi vizionată o demonstrație live a serviciului de streaming pentru jocuri la care lucrează compania lui Satya Nadella.

În demonstrația organizată de Microsoft, cineva s-a jucat Forza Horizon 4 pe un smartphone cu Android, în timp ce fluxul video a fost pus la dispoziția aparatului prin intermediul infrastructurii Azure. Interacțiunea cu jocul se realiza printr-un controller Bluetooth conectat într-o manieră cât se poate de simplă la telefon.

”Am creat Project xCloud nu pentru a înlocui consolele de jocuri, ci ca un mod de a oferi aceeași diversitate și flexibilitate oferită astăzi iubitorilor de muzică și filme [prin intermediul serviciilor de streaming actuale]”, a declarat Kareem Choudhry, directorului serviciului de cloud de la Microsoft. O dată exactă la care vei putea testa xCloud acasă nu a fost făcută publică momentan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI