Mercedes apelează la NVIDIA pentru a revoluționa tehnologia din mașinile viitorului: ce înseamnă asta

Mercedes apelează la NVIDIA pentru a revoluționa tehnologia din mașinile viitorului: ce înseamnă asta

Poate cea mai interesantă colaborare din domeniul auto a fost anunțată ieri de Mercedes. Gigantul nemțesc din domeniul auto a decis să încheie un parteneriat cu NVIDIA.

Dacă lucrurile merg cum trebuie, Mercedes speră să colaboreze cu NVIDIA pentru a dezvolta un sistem computațional revoluționar pe care să-l integreze în autoturismele ce urmează să fie lansate în viitor. În teorie, acest efort este dedicat bolizilor de lux din portofoliu care urmează să fie lansați începând cu 2024.

În conferința de anunțare a parteneriatului, cei de la NVIDIA sunt încrezători că vor putea să creeze cea mai sofisticată și avansată arhitectură computațională care a fost vreodată integrată într-un automobil. Experții producătorului cunoscut pentru plăcile sale grafice sunt încrezători că prin această platformă futuristă vor putea să activeze nivelul 2 și nivelul 3 de deplasare autonomă pentru autoturisme. De asemenea, va avea nivelul 4 de autonomie la parcări. Astfel, nu are nevoie de niciun șofer la volan pentru a parca într-un loc cât se poate de strâmt.

Ideea de bază este că această colaborare s-ar putea reflecta într-un set de autoturisme autonome semnificativ mai avansate decât cele create de Tesla, referința actuală în acest domeniu. Colaborarea cu Mercedes va fi construită de NVIDIA ca un upgrade adus platformei NVIDIA Drive, la care se lucrează deja de câțiva ani.

Conform comunicatului de presă, viitoarele modele lansate de Mercedes cu această tehnologie computațională ar trebui să se deplaseze în mod autonom între două adrese. Dacă îți faci griji că vei investi o sumă fabuloasă într-un autoturism doar pentru a se devaloriza din cauza sistemului de operare demodat, poți sta liniștit. Din câte se pare, vor exista actualizări pe calea aerului care vor fi servite autoturismului tău, aplicații noi și servicii cu abonament la care vei avea acces pe întreaga perioadă în care deții mașina. Ca referință, același lucru îl face Tesla cu actualizările sale Enhanced Autopilot.

”Fiecare model viitor de MercedesBenz cu sistemul NVIDIA DRIVE va veni cu o echipă de experți în inteligență artificială și software care vor dezvolta constant, vor rafina și îmbunătăți mașina pe parcursul vieții.”, a insistat CEO-ul NVIDIA în comunicatul de presă care anunță noua relație dintre cei doi giganți.