De ce are nevoie Mercedes de China pentru cele mai importante mașini din următorii ani

De ce are nevoie Mercedes de China pentru cele mai importante mașini din următorii ani

Daimler e un nume mare în industria auto la nivel mondial și merge în direcția care pare viitorul: adică ce a mașinilor electrice. Iar China joacă un rol extrem de important.

Daimler e constructorul auto de care se leagă marca Mercedes. O mașină premium pe care puțini și-o permit, dar mulți știu că dă tonul în materie de tehnologie. Acum, constructorul vrea să grăbească strategia privind eletrice.

Daimler anunță că-și va majora producția pe acest segment și că va investi și într-o firmă din China. Nu numai că statul asiatic reprezintă cea mai mare piață auto a lumii, dar electrice au nevoie de un element vital: bateria. Iar Daimler se uită fix către China și vrea să investească în producătorul chinez de baterii Farasis.

Daimler are nevoie de China pentru a-și ține marca Mercedes competitivă

Daimler știe că producătorul Farasis se va lista în curând la Bursă, o Ofertă Publică Inițială prin care vrea să atragă 480 de milioane de dolari. Iar germanii s-au așezat în primul rând, tocmai pentru a-și asigura furnizarea de baterii de la firma chineză. Constructorul vrea să-și majoreze producția de vehicule electrice, spun surse din interior pentru Reuters.

Și vrea să se asigure că nu-i lipsește cel mai important element al autovehiculului: bateria.

Planul nu a fost încă finalizat şi ar putea fi modificat, iar mărimea investiţiei nu se cunoaşte încă, adaugă sursele. Reprezentanţii Daimler şi Farasis nu au dorit să comenteze informaţiile. Anul trecut, cele două companii au încheiat un acord prin care Farasis va furniza Daimler baterii litiu-ion, în timp ce Farasis va construi o fabrică în Germania.

Dar dacă Daimler va deține și un pachet de acțiuni la chinezi, atunci lucrurile vor fi mult simplificate.

În prezent, Daimler cumpără baterii pentru vehiculele electrice de la firma chineză CATL. O eventuală investiție în Farasis i-ar scădea mult costurile pe termen lung. Și ar putea aduce pe piață modele Mercedes performante și adaptate noilor nevoi. Atât cele legate de mobilitate, cât și cele legate de protejarea mediului.