Melodia infinită de la Google: ce a făcut din Bad Guy de la Billie Eilish, folosind inteligență artificială

Melodia infinită de la Google: ce a făcut din Bad Guy de la Billie Eilish, folosind inteligență artificială

Bad Guy de la Billie Eilish este una dintre cele mai populare melodii de pe YouTube, iar cei de la Google au folosit-o pentru a crea un proiect muzical infinit.

O căutare simplă pe YouTube după Bad Guy de la Billie Eilish generează mii de rezultate. Oamenii mai mult sau mai puțin pricepuți, cu instrumente sau fără, și-au etalat talentul în mediul online prin interpretarea hitului de acum ceva timp.

Pentru a celebra faptul că versiunea originală a piesei a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube, cei de la Google s-au gândit la un proiect prin care să redea piesa cu pricina la infinit, într-o versiune sau alta. Proiectul este intitulat Infinite Bad Guy și îl găsești la această adresă web.

Mecanismul este simplu, începi redarea piesei originale și în orice moment al piesei, poți alege una dintre variantele propuse ale melodiei. Acestea din urmă sunt de tip cover, oameni obișnuiți care cânta piesa în interpretarea lor sau formații mai mici, mai puțin populare. Partea fascinantă și efortul algoritmului de inteligență artificială a fost de a sincroniza aproximativ 15.000 de interpretări ale piesei, bătaie cu bătaie. Practic, tu dacă alegi să schimbi interpretarea, melodia nu se schimbă, nu se întrerupe, pur și simplu continuă cu altă voce.

Dacă nu vrei să alegi următoarea versiune de Bad Guy după o imagine de copertă, o poți face prin intermediul etichetelor de la baza ecranului. #violin, #quartet, #parody, #tapdance sunt doar câteva exemple de interpretări. În final, efortul celor de la Google se reflectă în niște rezultate spectaculoase, iar tranzițiile sunt atât de line încât ai fi tentat să crezi că se află un DJ foarte priceput la platane. De fapt, doar tu alegi ce urmează în mixajul tău infinit. Nu de alta, dar când se termină piesa, va începe din nou și va suna altfel.

Citește și: