28 dec. 2020 | 18:04

Mecanismul extrem de complicat prin care Samsung vrea să ascundă camera de selfie

ACTUALITATE
Mecanismul extrem de complicat prin care Samsung vrea să ascundă camera de selfie

În lumea producătorilor cu Android, cei mai mulți au încercat să reducă sau să elimine cu totul camera de selfie. Samsung are, de asemenea, un plan. A și obținut brevet pentru invenție.

În timp ce Apple merge mai departe cu acea crestătură deasupra ecranului, în lumea Android situația e destul de împărțită. Producători ca Huawei sau Samsung au experimentat cu migrarea modulului în stânga, dreapta sau centru. Samsung a ajuns ca pe ultimele telefoane să lase doar o cameră de selfie, fără vreun alt senzor.

Iar ZTE a reușit o performanță. Cu modelul Axon 20 a livrat primul telefon cu camera de selfie ascunsă. Dar, după cum o arată testul The Verge, rezultatele nu doar că sunt mediocre, dar telefonul produce niște imagini mai proaste decât ce-ai fi avut pe un telefon de acum 20 de ani.

Samsung vrea să pună un ecran în spatele ecranului

samsung-camera-sub-ecran-brevet

Rezultatele dezamăgitoare ale ZTE lasă loc pentru îmbunătățiri. Ideea Samsung e de-a masca senzorul foto, când nu e folosit, cu un ecran secundar care „umple” acel gol. Nu te gândi la un ecran imens, ci doar ceva cât să acopere camera de selfie. Iar când o activezi pur și simplu ecranul respectiv e retras.

samsung-camera-sub-ecran-brevet

Brevetul deschide calea și unei alte îmbunătățiri pe telefoanele cu Android: autentificarea biometrică prin scanarea feței. Practic, ce face Apple cu Face ID ar putea realiza și Samsung. Eventual, cu scanarea irisului și-a feței. În orice caz, opțiunile sunt destul de numeroase. Mai rămâne doar să livreze și calitate pentru ecran, dar și pentru poze.

Pe lângă modalitatea de activare automată, ai putea iniția mișcarea mecanismului manual. În butonul Power ar fi integrată o suprafață tactilă pe care să glisezi și să activezi camera de selfie.

În orice caz, așa ceva e puțin probabil să debuteze pe Samsung S21. Eventual, în 2022 să vedem un prototip. Și poate că mai degrabă vom vedea așa ceva într-un telefon pliabil sau rulabil.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele