27 dec. 2020 | 11:22

Cea mai importantă opțiune de pe super telefonul din 2021 nici măcar nu-i vizibilă la prima vedere

ACTUALITATE
Cea mai importantă opțiune de pe super telefonul din 2021 nici măcar nu-i vizibilă la prima vedere

În ultimii doi ani, Samsung s-a remarcat și și-a consolidat poziția pe piața telefoanelor flexibile. În 2021, lucrurile avansează într-o direcție cu totul remarcabilă.

În timp ce Samsung reușește să-și construiască un renume prin telefoane pliabile, trei companii vor deja următorul telefonul: cel rulabil. Recent, a fost dezvăluit și prețul unuia dintre ele.

În noiembrie, Oppo s-a lăudat cu acest concept. La conferința Oppo Inno Day, a fost dezvăluit Oppo X 2021. În esență, e un panou rulabil, ascuns într-un smartphone care se poate transforma în orice moment într-o tabletă. În martie, TCL a prezentat un concept similar, după cum nota Android Authority.

Cu puțin timp înainte de finalul anului avem detalii despre o creație similară de la LG. Iar această companie are un precedent și mai important: televizorul cu ecran rulabil.

Cât ar costa telefonul rulabil de la LG

cozyplanes pe Twitter a oferit câteva informații relevante despre noul telefon concept de la LG. Dispozitivul ar avea fi folosit astfel: ca telefon cu un raport de aspect 20:9 și-o rezoluție de 2.428 × 1.080, în mod video cu un raport 16:9 și rezoluție 2.428 × 1.366 și în mod productivitate 3:2 și rezoluție 2.428 × 1.600.

Ar folosi cel mai nou procesor de la Qualcomm (Snapdragon 888), 16 GB memorie RAM și o baterie de 4.200 mAh. Per total, ecranul ar fi de 7,4 inci.

Cât ar costa un astfel de telefon? Aproape 2.400 de dolari.

Cu siguranță prețul final nu va fi mic. Dar nici nu e atât de relevant, mai ales când vorbim de-un nou tip de dispozitiv care poate extinde ce facem cu telefoanele.

O abordare similară, cu dimensiuni diferite și rezoluții diferite, propune și Oppo.  Vorbim de un ecran extensibil cu dimensiuni care variază între 6,7 inci și 7,4 inci. Astfel, dimensiunea exranului poate fi adaptată în funcție de activitatea desfășurată de utilizator.

Dacă pornești un clip video 16:9 sau 4:3, telefonul se adaptează la acel conținut pentru a ți-l afișa fără niciun fel de bară neagră în partea de sus și de jos a ecranului. Totuși, compania n-a dezvăluit când îl lansează. La fel, nici LG.

Oricând ar veni, așteptăm și propunerea Samsung. Și în 2021 e foarte probabil să vedem de la una dintre companii. Și e posibil să fie un dispozitiv mult mai tentant decât unul pliabil.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele