28 feb. 2020 | 08:17

Magazinul care îți dă banii înapoi pe jocuri, după ce le-ai jucat: ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Magazinul care îți dă banii înapoi pe jocuri, după ce le-ai jucat: ce trebuie să știi

În cazul în care ai cumpărat un joc, l-ai jucat un pic și nu ești mulțumit de el, GoG îți dă banii înapoi. Mecanismul Good Old Games nu este menit să fie abuzat, dar aproape că sună prea bine ca să fie adevărat.

GOG este unul dintre cele mai importante magazine virtuale de jocuri din piață, mai ales dacă ai o afinitate pentru titluri clasice, care au făcut valuri în urmă cu câțiva ani. În încercarea de a face față mai bine în fața concurenței, operatorii site-ului au adus schimbări importante politicii de returnare a banilor, dacă nu ești mulțumit de ce ai cumpărat.

De acum înainte, ai până la 30 de zile ca să-ți primești banii înapoi, din momentul în care le-ai cumpărat. Nu contează dacă le-ai instalat din prima clipă a achiziției, dacă le-ai jucat în tot acest timp, dacă ți-au plăcut sau nu.

În trecut, nu puteai să ceri banii înapoi pe un joc pe care l-ai instalat sau pe care l-ai rulat, fie și doar o singură dată. Singura excepție ținea de faptul că un joc care nu putea rula din cauza unei probleme tehnice putea fi returnat, în timp ce tu ți-ai fi luat banii înapoi. Este important de reținut faptul că noii termeni și condiții de utilizare a platformei includ atât precomenzi, cât și jocuri care nu sunt terminate – early access.

Comparativ cu GOG, pe Steam ai 14 zile să-ți ceri banii înapoi pe un joc cumpărat. Există însă o mică șansă să-i mai vezi în cazul în care te-ai jucat un titlu mai mult de două ore. Va fi interesant de văzut dacă schimbările anunțate pe Good Old Games se vor reflecta în schimbări și pe alte platforme.

Din cauza potențialului de abuz a noilor reguli, cei de la GOG au menționat că vor monitoriza îndeaproape persoanele care își fac un obicei din a cere returnarea banilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele