LG îți aduce televizoarele 8K OLED în confortul căminului: cât de bune sunt modelele din 2020

LG îți aduce televizoarele 8K OLED în confortul căminului: cât de bune sunt modelele din 2020

Cu puțin timp rămas până la ediția din 2020 a CES, LG și-a dezvăluit deja câteva dintre modelele de televizoare noi pe care le va aduce pe piață.

Chiar dacă nu știm încă particularitățile de preț și disponibilitate ale noilor sale modele, LG a dezvăluit faptul că 2020 va fi despre tranziția de la modele cu panouri 4K la unele cu o rezoluție nativă 8K. În total, vom vorbi despre opt modele noi menite să livreze ”Real 8K” (Adevăratul 8K). Formularea cu pricina nu este însă doar un truc de marketing, ci o referință la faptul că, aparent, ar depăși specificațiile CTA pentru 8K.

lg nanocellÎn final, totul are legătură cu depășirea concurenței, iar în materie de 8K, cei de la LG sunt de părere că produsele lor sunt mai bune decât cele ale Samsung, deoare tehnologia QLED poate fi capabilă de afișarea de conținut 8K, dar nu depășește niște cerințe minime într-un test de modulare a contrastului.

În privința specificațiilor, LG va aduce pe piață în 2020 opt modele cu rezoluție nativă 8K. Lista include două creații Signature OLED precum cel din poza de intro cu diagonală de 88 de inci, respectiv 77 de inci. Acestea vor face parte din seria OLED ZX. Un pic mai accesibile vor fi modelele Nano 95, Nano 97 și Nano 99 cu tehnologie NanoCel LCD, în versiuni de 75 și 65 de inci.

La fel ca în cazul 4K în urmă cu câțiva ani, cea mai mare problemă cu adopția 8K ține însă de disponibilitatea conținutului. Noile modele de TV-uri vor putea afișa conținut video 8K de pe YouTube în formatele AV1, HEVC și VP9. În plus, vor suporta redarea de conținut 8K de pe USB sau prin HDMI. Nu va lipsi suportul pentru conținut 8K la 60 de cadre pe secundă printr-o interfață HDMI 8K 60p.

Ca lucrurile să se miște cât se poate de lin, toate modelele menționate mai sus vor folosi un nou procesor Alpha9 AI cu procesare a sunetului AI Sound Pro. Din noile modele nu vor lipsi sistemul de operare WebOS, tehnologia de inteligență artificială LG ThinQ AI, suportul pentru Apple AirPlay 2 sau HomeKit și asistenții virtuali Google Assistant și Amazon Alexa.

Citește și: