Legenda lui Dracula, reinventată de Netflix. Ce mesaj a apărut pe Castelul Bran?

Legenda lui Dracula, reinventată de Netflix. Ce mesaj a apărut pe Castelul Bran?

Ce mai poți spune nou despre Dracula în 2020? Poate că nimic, dar contează cum o spui. De la creatorii seriei Sherlock vine o reinventare a legendei lui Dracula pe care o poți urmări pe Netflix.

Netflix are pe platforme și alte producții – animate sau nu – despre Dracula. Doar că acest nou produs s-ar putea să fie cel mai bun. E făcut de britanici și e gândit să fie potrivit acestor vremuri. Seria Dracula a debutat pe 4 ianuarie, ziua în care pe Castelul Bran a apărut și-un mesaj special.

Visele ne vor fi din nou bantuite, ecranele vor fi urmărite.
Bine ai revenit, Conte! Arăți mai bine ca niciodată.
Legenda se mută de la Bran, pe Netflix.
Mesajul afișat pe Castelul Bran în ziua premierei seriei Dracula

Castelul acesta din România e asociat cel mai des cu legenda Contelui Dracula. Așa că era firesc să fie introdus, cumva, în promovarea seriei. Castelul Bran a fost finalizat în 1388. Și-a ajuns legat de Dracula câteva secole mai târziu. El a ajuns să fie asociat lui Dracula după apariția romanului Dracula de Bram Stoker (1897).

Ca fapt divers, Castelul Bran este singurul din Transilvania care a rezistat până în zilele noastre. Totodată, corespunde descrierii lui Bram Stoker, iar lumea întreagă se referă acum la el ca fiind Castelul lui Dracula.

Ce poți vedea în această serie disponibilă pe Netflix

Dracula este o poveste în trei părți realizată de oamenii care au reinterpretat și povestea lui Sherlock Holmes. Producția are la bază romanul clasic al lui Bram Stoker și pune din nou în scenă povestea lui Dracula, de la originile sale din Valahia, prin Transilvania, până la călătoria în Anglia. Claes Bang joacă rolul lui Dracula. Da, există și-o călugăriță care să-i fie dușman.

Mini seria de trei episoade de 90 de minute este scrisă și creată de Steven Moffat și Mark Gatiss. BBC Studios Distribution a intermediat înțelegerea cu Netflix pentru Hartswood Films este distribuitorul internațional.

„Viziunea ingenioasă pe care o au Steven și Mark asupra poveștii lui Dracula este deopotrivă isteață și înspăimântătoare. Datorită celor doi, fanii vor vedea creația lui Bram Stoker într-o lumină cu totul nouă. Suntem încântați să colaborăm cu ei și cu extraordinara echipă Hartswood pentru încă o serie britanică de succes.”
Piers Wenger, Controller BBC Drama.

Citește și:
Etichete: