La 8 ani după deces, Whitney Houston revine pe scenă: turneul cu holograma ajunge în Europa

La 8 ani după deces, Whitney Houston revine pe scenă: turneul cu holograma ajunge în Europa

Urmașii lui Whitney Houston plănuiesc să se îmbogățească dintr-un turneu cu holograma vedetei care a murit de supradoză în 2012.

Readucerea unor artiști pe scenă în format de hologramă nu este îmbrățișată de toată lumea. Deși tehnologia din spatele acestui proces a progresat teribil în ultimii ani, multor oameni li se pare ciudat să vadă pe scenă un artist decedat. Cu cât interpretarea, randarea și performanța tehnică sunt mai spectaculoase, cu atât show-ul devine unul mai ciudat. Toate aceste detalii contează însă mai puțin.

Whitney Houston revine pe scenă în următoarele săptămâni. Primul spectacol al hologramei este programat pe 25 februarie la Londra și va continua într-o serie de orașe importante din Europa și Statele Unite ale Americii. Acest show este rezultatul câtorva ani de muncă din partea unei echipe foarte stufoase.

Primul concert de test cu noua tehnologie a avut loc în Los Angeles și se pare că a fost încununat de succes. Întregul turneu este organizat de Pat Houston, cumnata artistei decedate și fostul său manager. Tot ea este principalul administrator al moștenirii lui Whitney.

Evenimentul se numeşte „An Evening With Whitney” (O seară cu Whitney) şi se reflectă într-un concert în format intim pe care, potrivit organizatorilor, artista dorea să-l susţină înainte de moartea sa. „Am vorbit cu ea să facem un fel de ‘Whitney Unplugged’, sau ‘An Evening With Whitney’, aceasta era ideea. Este un vis devenit realitate”, a declarat Pat Houston revistei Rolling Stone.

Aparent, artista și-a dorit în ultima etapă a vieții sale să realizeze niște spectacole în săli mici, cu un public restrâns. Acelea nu s-au mai realizat, din păcate. „Este un lucru pe care ea şi-l dorea foarte mult şi mă emoţionez când o văd, pentru că este foarte aproape de ceea ce ea îşi dorea. Singurul lucru care lipseşte este prezenţa ei fizică „, a precizat Pat Houston.

Artista în format hologramă va fi însoțită pe scenă de o trupă reală de dansatori și o formație. Holograma va alterna mai multe ținute pe parcursul serii.

Citește și: