Jocurile video de pe PS5 și Xbox Series X vor arăta ca filmele: ce spune Epic Games

Jocurile video de pe PS5 și Xbox Series X vor arăta ca filmele: ce spune Epic Games

Dacă ești nerăbdător până la apariția noilor console PS5 și Xbox Series X, Epic Games îți mai dă un motiv pentru care să le aștepți și mai tare.

Potrivit unui executiv din cadrul Epic Games, jocurile video pe care le vei putea juca pe cele două console vor avea o calitate mai bună ca niciodată. De fapt, spune acesta, grafica jocurilor va fi atât de bună încât ți se va prea că te uiți la un film atunci când te joci.

Kim Liberi, directorul tehnologic al Epic Games, a declarat într-un interviu, că viitoarele generații vor lucra cu Unreal Engine 5, cel mai nou și cel mai avansat motor grafic, o platformă dezvoltată de companie pentru a crea vizualuri fotoreale și experiențe imersive. Mai concret, pentru a conferi jocurilor video de pe PS5 și Xbox Series X o calitate asemenea celei pe care o întâlnești în filme.

„A fost un vis al meu pe tot parcursul vieții ca grafică computerizată în timp real, și în special jocurile, să poată fi la fel de credibilă și realistă ca un film”, a declarat Liberi.

La ce să te aștepți de la jocurile de pe PS5 și Xbox Series X

Potrivit lui Kim Liberi, jocurile pe care le vei juca pe cele două console vor fi foarte diferite de ceea ce ai jucat până acum, din punct de vedere al graficii. „Grafica și puterea de procesare de ultimă generație nu vor face doar jocurile mai imersive, ci vor permite, de asemenea, concepte de joc complet noi, care pot profita de medii și de o iluminare complet dinamice, fizică mult îmbunătățită, AI și mai inteligentă și experiențe multiplayer mai bogate” a adăugat acesta.

Unul dintre exemplele pe care directorul tehnologic Epic Games în dă este The Mandalorian. Creatorii serialului Disney au făcut echipă cu cei de la Epic Games pentru a crea efectele vizuale care fac personajele să pară atât de reale. Liberi mai spune că se pot crea acum medii cu caracteristici cinematografice, iar partea și mai bună e că motorul face toată munca grea, cu rezultate fotorealiste în adevăratul sens al cuvântului.

Citește și: