Cum ștergi istoricul pe Netflix, ca să nu mai primești recomandări proaste

Cum ștergi istoricul pe Netflix, ca să nu mai primești recomandări proaste

Dacă împarți un cont Netflix cu prietenii sau familia și nu vrei ca ei să știe ce ai urmărit sau te interesează și mai puțin ce filme urmăresc ei, vei găsi problematic algoritmul Netflix care îți recomandă filme pe baza istoricului tău de vizionare.

Cu toții avem rămășițele unui film prost sau nepotrivit pentru gusturile noastre, la care ne-am uitat totuși de plictiseală, iar acum contul de Netflix e plin de recomandări de filme de același tip.

Tocmai din cauza asta, poate fi dificil să găsești o recomandare care să fie într-adevăr potrivită gusturilor tale, mai ales dacă mai și împarți contul cu altcineva.

Ca să scapi de problema asta și să simți totuși că ai puțină intimitate pe un cont împărțit între mai mulți utilizatori, îți poți șterge istoricul de vizionare Netflix.

Din fericire, procesul pentru a face acest lucru este incredibil de simplu – chiar dacă nu este foarte evident – Netflix s-a asigurat că păstrează datele de vizionare. Însă este totuși posibil să le ștergi.

Iată cum poți șterge istoricul de pe Netflix

Pasul 1: Mai întâi, conectează-te la contul Netflix. Deoarece istoricul de vizionare este specific profilului tău, va trebui să te asiguri că îl alegi pe cel corect dacă există mai mulți utilizatori care folosesc datele tale de conectare.

Pasul 2: Apoi, intră în meniul derulant din colțul din dreapta și selectează butonul etichetat Cont.

Pasul 3: Odată ajuns acolo, derulează în jos până la secțiunea Profil și controale parentale și apasă pe linkul albastru etichetat Vizualizare din dreptul opțiunii Activitatea de vizualizare.

De aici, vei fi redirecționat către o pagină în care sunt înregistrate toate filmele și serialele la care te-ai uitat folosind contul respectiv.

Pasul 4: În partea dreaptă a fiecărui titlu vei găsi o iconiță de anulare. Dacă selectezi acel simbol, vei vedea textul Ascundeți din vizualizarea istoricului.

Aici, poți să apeși pe acel simbol și vei elimina titlul respectiv din istoric – și prin urmare, orice impact pe care l-ar fi putut avea asupra recomandărilor tale personalizate.

Cu toate acestea, poate dura până la 24 de ore pentru ca schimbarea să aibă efect, deci nu te aștepta să primești recomandări bune încă.

În cazul serialelor, fiecare episod va fi listat individual, etichetat după sezon și titlul episodului. Dacă apeși pe simbolul de anulare al unui episod dintr-un anumit serial, va fi eliminat automat doar acel episod specific.

Apoi vei primi un prompt care te va întreba dacă vrei să elimini întreaga serie, iar un clic rapid va face exact acest lucru pentru întreaga listă.

Pasul 5: Dacă nu ai timp sau nu e necesar să păstrezi titlurile care ți-au plăcut și vrei să ștergi întregul istoric de vizionare dintr-o lovitură, e și asta la fel de simplu.

Derulează până în partea de jos a listei și ar trebui să vezi un link care spune Ascundeți totul.

Dacă apeși pe el și apoi confirmi acțiunea, după 24 de ore, istoricul tău va fi șters complet și nu va trebui să-ți mai faci griji că cineva va vedea că te-ai uitat la comedii siropoase sau filme de proastă calitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: