iPhone 12 Pro, în varianta fără camere, este ca o cărămidă strălucitoare, dar are alt scop

iPhone 12 Pro, în varianta fără camere, este ca o cărămidă strălucitoare, dar are alt scop

Caviar a dezvăluit de curând noua ediție de iPhone 12 Pro intitulată Stealth. Pe lângă finisajele premium, aceasta vine fără posibilitatea realizării unei sau clip video.

Caviar este un producător rusesc specializat pe asocierea unor finisaje extravagante telefoanelor de top. În ultima perioadă, s-au axat mai mult pe iPhone, dar, în trecut, au avut și versiuni inimaginabil de scumpe ale unor smartphone-uri Samsung. Dintr-un punct de vedere, compania a devenit similară cu Vertu acum un deceniu, cu excepția faptului că nu-și produce singură hardware-ul, doar exteriorul.

iPhone 12 Pro Stealth își ia numele de la avionul de luptă al armatei americane, invizibile pentru radar. Fără camere pe spate, această ediție de iPhone va fi disponibilă în două finisaje, negru și auriu. Fiecare dintre ele va fi creată în 99 de exemplare numerotate.

Ideea din spatele acestui produs este de a putea fi folosit în cadrul instituțiilor în care este interzis, chiar și din poziția de angajat, să intri cu orice dispozitiv care este capabil să fotografieze. Astfel de reguli sunt implementate atât în cadrul anumitor agenții guvernamentale, cât și la companii specializate pe securitate. iphone 12 pro

Având în vedere că majoritatea terminalelor moderne pot cădea victimă hackerilor, este foarte important să știi că telefonul nu te poate spiona. În universul conectat de astăzi, fără să desființezi hardware camerele, nu prea poți obține un nivel de siguranță de 100%, iar cei de la Caviar asta au făcut aici.

În cazul iPhone 12 Pro Stealth au fost eliminate cele trei camere principale de pe spate, în timp ce camera frontală a fost dezactivată hardware. Autentificarea prin Face ID continuă să funcționeze pentru că utilizează camera infraroșu TrueDepth.

Cele două telefoane nu sunt deloc ieftine, iar având în vedere că vin cu niște funcții în minus, în loc de în plus, s-ar putea să nu rezoneze cu prea multe persoane. iPhone 12 Pro Stealth costă 4990 de dolari, în timp ce iPhone 12 Pro Stealth Gold sare până la 5520 de dolari.

Citește și: