iPhone 12, modelul care dă aripi celor de la Apple? Cum s-au vândut cele mai noi telefoane

iPhone 12, modelul care dă aripi celor de la Apple? Cum s-au vândut cele mai noi telefoane

E posibil ca Apple să fi dat lovitura cu noua generație de iPhone 12, cele patru noi modele de telefoane lansate în luna octombrie.

Apple a lansat în luna octombrie noile modele de iPhone 12 și se pare că a avut un imens succes, chiar dacă 2020 a fost marcat de pandemie. Noul iPhone 12 a devenit, în luna octombrie, cel mai bine vândut model de telefon 5G la nivel mondial. Posibil să fi fost doar entuziasmul de moment, dar posibil să fi fost și altceva.

Datele CounterPoint Research arată că noul model de la Apple e în clasamentul celor mai bine vândute telefoane 5G și-n perioada ianuarie-octombrie 2020, fiind pe poziția a șaptea. De precizat că a prins din această perioadă doar două săptămâni din octombrie. Galaxy Note 20 Ultra 5G al celor de la Samsung a fost pe poziția a treia.

Apple a dat lovitura cu iPhone 12

Noile modele de iPhone se vând extrem de bine în SUA, dar și-n China și Japonia, piețe extrem de importante pentru gigantul din Cupertino. Noua generație de telefoane se vinde în 140 de țări deja, ceea ce reprezintă un plus pentru Apple.

Datele arată că iPhone 12 înregistrează deja vânzări mai mari cu 21% față de generația anterioară – iPhone 11 – comparația referindu-se la primele șase săptămâni de la lansare. Deocamdată, n-au venit datele oficiale legate de vânzările de la Apple. Dar ianuarie ar putea să reprezinte o surpriză foarte plăcută, din moment ce perioada sărbătorilor e una aglomerată pentru toți producătorii, inclusiv pentru Apple, vânzările fiind în creștere.

Iar Apple știe asta.

Recent, americanii anunțau că în primul semestru al anului viitor vrea să producă nu mai puțin de 96 de milioane de telefoane iPhone. Adică o creștere cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această strategie se datorează, cel mai probabil, și cererii extrem de bune pentru primul telefon 5G al companiei – adică gama iPhone 12.

Se pare că Apple ar fi cerut furnizorilor să îi producă între 95 şi 96 de milioane de telefoane iPhone, inclusiv modele din ultima generaţie iPhone 12 precum şi versiunile mai vechi iPhone 11 şi SE, chiar dacă lipsa de componente cheie ar putea pune în pericol atingerea acestei ţinte. O cifră de 96 de milioane de telefoane în primul semestru sugerează că Apple are intenţia de a produce până la 230 de milioane de telefoane pe întreaga perioadă a anului 2021, incluzând atât modele vechi cât şi noi.

Etichete: