A dat Apple lovitura cu iPhone 12 în pandemie? Ce a anunțat gigantul din Cupertino

A dat Apple lovitura cu iPhone 12 în pandemie? Ce a anunțat gigantul din Cupertino

Generația iPhone 12 e cea mai recentă gamă de telefoane lansată de americanii de la Apple. Și se pare că e vorba de un real succes.

Apple pare că are motive de bucurie în pandemie și, deși noile modele iPhone 12 s-au lansat mai târziu decât era preconizat, vânzările merg destul de bine. Luna decembrie e, de regulă, una bună pentru producătorii de telefoane. Dar americanii din Cupertino se duc și mai departe.

Apple intenționează să crească producția de telefoane iPhone cu 30% în primele șase luni ale anului viitor, scrie Nikkei.

Apple crește producția de iPhone

În primul semestru al anului viitor, gigantul din Cupertino vrea să producă nu mai puțin de 96 de milioane de telefoane iPhone. Adică o creștere cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această strategie se datorează, cel mai probabil, și cererii extrem de bune pentru primul telefon 5G al companiei – adică gama iPhone 12.

Se pare că Apple ar fi cerut furnizorilor să îi producă între 95 şi 96 de milioane de telefoane iPhne, inclusiv modele din ultima generaţie iPhone 12 precum şi versiunile mai vechi iPhone 11 şi SE, chiar dacă lipsa de componente cheie ar putea pune în pericol atingerea acestei ţinte. O cifră de 96 de milioane de telefoane în primul semestru sugerează că Apple are intenţia de a produce până la 230 de milioane de telefoane pe întreaga perioadă a anului 2021, incluzând atât modele vechi cât şi noi.

Primul telefon 5G, trambulină pentru companie

E un număr impresionant, semn că iPhone 12 a readus compania americană pe val, chiar dacă lucrurile merg prost în lume din cauza pandemiei. Dar producătorii se aștepată ca 2021 să limpezească lucrurile și apetitul consumatorilor pentru telefoane mobile să crească.

„Cifrele de producţie planificate pentru următoarele trimestre au fost decise iar perspectivele arată bine. Cererea pentru iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max este peste ceea ce estimam, în timp ce cererea pentru iPhone 12 este în linie cu estimările iar în cazul iPhone 12 mini este uşor sub aşteptări”, a declarat un director de la un important furnizor al Apple.

În 2018 şi 2019, Apple a înregistrat doi ani consecutivi de scădere a vânzărilor de smartphone-uri, însă în primele nouă luni ale acestui an grupul american a livrat aproximativ 116 milioane iPhones, o scădere de doar 1% în ritm anual, arată datele firmei de cercetare de piaţă IDC.

Marii producători se confruntă cu mari probleme legate de furnizarea de componente: semiconductorii și ecranele, de exemplu, au nevoie de mai multe luni pentru a fi  produse și atunci tot procesul trebuie regândit. Dacă produci prea mult, riști să rămâi pe stoc cu telefoane nevândute, dacă produci prea puțin, riști să pierzi în fața competitorilor.