Intel promite că procesoarele sale vor fi din nou competitive pentru viitorul tău computer

Intel promite că procesoarele sale vor fi din nou competitive pentru viitorul tău computer

Intel se pregătește să producă un set de procesoare care vor fi semnificativ mai puternice decât produsele actuale de pe piață.

Raja Koduri, arhitect șef, a dezvăluit planurile companiei asupra conceptului. Vor crea un mod inovator de fabricare a tranzistorilor și vor utiliza un material nou pentru îmbunătățirea condensatorilor.

Aceste modificări, a afirmat el, ar trebui să conducă la o creștere cu până la 20% a performanței procesorului. Va fi „cel mai mare salt din istoria noastră”, a declarat Koduri.

Rezultatul este același pe care l-ai putea obține cu un întreg nod de performanță conform Legii Moore, care spune că numărul de tranzistori pe care producătorii pot să îi potrivească pe un procesor se dublează o dată la doi ani.

Intel a avut de suferit

Compania cu bazele în Santa Clara, California, este una dintre puținele care își proiectează și produce propriile procesoare. Însă operațiunile sale de producție au devenit o preocupare în rândul investitorilor după ce Intel a declarat luna trecută că procesul său de fabricație a procesorului de generație următoare, nodul de procesare de 7 nanometri, va fi amânat.

Acțiunile Intel au scăzut cu aproape 20% de la divulgarea întârzierilor. Chiar și cu noua tehnologie de tranzistoare, Koduri a declarat că Intel va prelucra procesul de proiectare pentru ca procesorul să poată fi creat mai ușor fie în propriile fabrici, fie în fabricile externe.

Intel încearcă să acopere pierderile  prin externalizarea unora dintre procesele sale de fabricație.

„Dispunem de flexibilitate și putem accepta procesoare de la oricine ni le poate aduce la timp și în conformitate cu standardele înalte de calitate”, a afirmat Koduri.

Totuși, chiar și câteva luni pe care le-ar putea salva prin externalizarea producției reprezintă o perioadă infimă în industria procesoarelor, aflată într-un ritm extrem de rapid și foarte competitiv. Primele procesoare performante vor fi integrate în linia de laptopuri Tiger Lake, însă vor fi realizate folosind sistemele de fabricație existente de 10 nanometri ale companiei, și nu pe cele de 7 nanometri.

Intel promite însă că tehnologia, numită de ei “SuperFin”, utilizată pentru tranzistoare, împreună cu noile materiale folosite pentru condensatoare, vor îmbunătăți performanța procesoarelor indiferent dacă sunt create pe linia veche de 10 nanometri. Laptopurile Tiger Lake ce conțin noua tehnologie vor fi puse pe piață în toamna acestui an.

Citește și:
Etichete: