Intel a anunțat cea mai importantă componentă pentru calculatorul tău

Intel a anunțat cea mai importantă componentă pentru calculatorul tău

Nu s-au lansat încă oficial, dar procesoarele din a zecea generație de Intel Core au făcut deja subiectul mai multor speculații. Partea surprinzătoare este însă că schimbările semnificative, pe partea de dotări, vor ajunge la cele mai ieftine modele.

Mai este puțin până la lansarea oficială a procesoarelor Intel Core de generația a zecea, dar știm deja numeroase particularități care le vor face speciale, mai ales în cazul modelelor de desktop. Acestea vor face parte din familia Comet Lake S și, pentru prima oară de la lansarea seriei Core i, vor fi toate dotate cu Hypethreading.

În consecință, de la Core i3 și până la Core i9, vor face o treabă mai bună în materie de multitasking, execuția simultană a mai multor sarcini. Astfel, nu vei mai fi nevoit să faci o investiție semnificativă într-un Core i7 sau Core i9 pentru a-ți face treaba în condiții optime.

La ce ar trebui să fii mai atent cu noua generația de la Intel?

Dincolo de acest detaliu tehnic, la fel ca în anii trecuți, schimbările sunt un pic mai discrete. Vârful de gamă va fi un Intel Core i9-10900K cu o viteză de tact standard de 3,7GHz. Varianta fără sufixul K va fi limitată la 2,8GHz.

Pe de altă parte, ambele modele vor include posibilitatea de Velocity Boost, un mecanism de overclocking automat care îți ridică frecvența de lucru a procesorului cât permite temperatura. Fiind cele mai scumpe procesoare din portofoliul Intel pentru utilizatori casnici, sunt dotate cu zece nuclee fizice și 20 de fire de execuție.

În rest, noua serie va include opt procesoare noi Intel Core i7, șase modele de Core i5 și patru Core i3. Toate acestea se vor bucura de o creștere a vitezei de tact cu 100 – 200 MHz, față de generația anterioară.

Printre tehnologiile suportate, modelele de top vor fi compatibile cu cipuri de memorie DDR4 la 2933MHz, în timp ce toate procesoarele menționate vor integra suport pentru conexiuni Ethernet de 2,5GHz și WiFi 6. Cel mai probabil, vom afla toate detaliile de preț și disponibilitate pentru ele în cadrul CES 2020.