Instagram Guides: cum faci un ghid pe Instagram și la ce ajută noua funcție

Instagram Guides: cum faci un ghid pe Instagram și la ce ajută noua funcție

Instagram a devenit una dintre cele mai obositoare și aglomerate aplicații în ultimul an. Butoane mutate aiurea, funcții copiate din 15 locuri și opțiuni noi fără nicio explicație. Aici intră și Instagram Guides.

Dacă ai răbdare să navighezi prin toate colțurile aplicației Instagram, s-ar putea să fi văzut că a fost introdusă o opțiune nouă intitulat Instagram Guides sau Ghiduri, dacă ai interfața aplicației în limba română.

Ideea din spatele acestui format de conținut este una cât se poate de simplă și, spre deosebire de Reels, IGTV și alte opțiuni clonate de la concurență, Guides s-ar putea să fie manifestarea unui concept original. Prin intermediul unor articolașe sau ghiduri, poți agrega la un loc postări de pe Instagram într-un context, pe o temă.

Instagram-guides

Din ecranul principal al Instagram, fă click pe profilul tău din dreapta jos. În dreapta sus apasă pe + și alege Guides sau Ghiduri, în funcție de limba pe care ai definit-o pe Instagram. Imediat îți vor fi puse la dispoziție trei variante, Locuri, Produse, Postări.

Dacă alegi locuri, poți prezenta o locație, un orășel. Tastezi locul sau te bazezi pe faptul că ești localizat, imediat îți sunt oferite postări din acea zonă. Le bifezi pe cele pe care le dorești. Adaugi un titlu articolului, definești o imagine de copertă și, absolut opțional, scrii câteva rânduri la fiecare poză/postare aleasă de pe Instagram. Dacă cineva dă click pe pozele alese de tine, ajunge la postarea din spatele lor și vede mai multe informații.

Dacă alegi de la Ghiduri – Produse, poți da click pe o pagină de business pe care o urmărești și poți alege produsele pe care ți le dorești, imediat îți vor fi oferite pentru bifare postările publice care au integrate acele produse. De fiecare dată, apeși în dreapta sus Continuare pentru a trece la pasul următor. Dacă vrei să renunți să lucrezi într-un ghid în mai multe etape, ai și această posibilitate. Închizi ghidul și optezi pentru Salvează ca ciornă.

Ultima și cea mai utilă variantă, pentru marea majoritate a utilizatorilor de Instagram, este Postări. Acolo îți poți alege dintre postările tale anterioare și le poți agrega în jurul unei teme comune, a unui subiect. Din nou, poți defini o imagine de copertă, mai multe sau mai puține cuvinte de introducere și, opțional, câteva rânduri la fiecare postare pe care ai integrat-o în ghid. Ghidurile pot fi partajate în Stories, dar dacă cineva îți intră pe profil, le poate vedea în secțiunea lor dedicată din pagina ta, în spatele unei icoane de forma unei cărți deschise.

Instagram Ghiduri

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: