Schimbarea din Instagram la care visai de zece ani, implementată: nu mai trebuie să te chinui

Schimbarea din Instagram la care visai de zece ani, implementată: nu mai trebuie să te chinui

În fața Facebook, Instagram a avut dintotdeauna un handicap major când vine vorba de găsirea anumitor postări. Situația s-a remediat printr-o actualizare recentă.

De la lansarea și până în prezent, Instagram s-a reinventat de 20 de ori. Interfața a suferit atât de multe schimbări radicale, încât în urmă cu o săptămână am petrecut câteva minute încercând să-mi dau seama cum pot face o postare nouă. Cu toate acestea, un lucru a rămas în permanență bătut în cuie, până acum.

Este vorba de procesul de căutare al unei postări sau al unui anumit tip de conținut. Până acum, puteai găsi conținut pe Instagram în două feluri, prin referințe exacte către un utilizator – @mixologypassionate sau prin etichete/hashtag-uri folosite în postări. Dacă scriai greșit un hashtag, nu găseai nimic.

De acum înainte, procesul de căutare a devenit foarte similar cu cel de pe Facebook. Poți folosi cuvinte cheie obișnuite pentru a găsi ceea ce te interesează. Cauți rețete de plăcintă, acestea cuvintele pe care trebuie să le tastezi în bara de căutare din Instagram.

Pentru că va trece ceva timp până este reindexat tot conținutul de pe Instagram în această manieră, în prima fază, funcția a fost introdusă în țările vorbitoare de engleză, SUA, Canada, Marea Britanie și alte câteva teritorii.

Într-un interviu acordat The Verge, purtătorul de cuvânt al Instagram a insistat asupra faptului că informațiile pe care se bazează noile rezultate la căutare provin din mai multe surse. În primul rând, discutăm de momentul în care a fost făcută o postare și de descrierea asociată ei. În al doilea rând, algoritmi de inteligență artificială scanează fotografiile și clipurile de pe Instagram pentru a înțelege dacă ceea ce ”vede” se aliniază cu ceea ce cauți. În final, scopul pare să fie de a-ți afișa ”conținutul de cea mai bună calitate care este relevant pentru tine”.

Pentru a evita alimentarea de conspirații, vor exista câteva căutări care nu funcționează în Instagram prin noua actualizare. De exemplu, QAnon sau vaccin nu generează rezultate.

Citește și: