09 mart. 2020 | 07:59

În ce condiții îți vezi banii înapoi pe zborurile anulate: anunțul oficial de la Ministrul Transporturilor

ACTUALITATE
În ce condiții îți vezi banii înapoi pe zborurile anulate: anunțul oficial de la Ministrul Transporturilor

Pe parcursul nopții, statul român a decis luare mai multor măsuri radicale legate de mobilitatea în Europa, începând cu zborurile din Italia. Cum îți vezi banii înapoi pe un zbor anulat.

În urmă cu câteva ore, ministerul de interne a anunțat că va suspenda toate zborurile înspre și dinspre Italia. În prima fază, acestea vor fi suspendate între 9 martie ora 12:00 și 23 martie. În orice moment însă, restricția poate fi extinsă. Este important de reținut că se aplică la toate aeroporturile de pe teritoriul țării noastre.

Cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu. Cetățenii străini care vin din aceste țări pot intra în România doar sub măsura obligatorie a carantinei.

La scurt timp după anunțul făcut de ministrul de Interne, a urmat o replică a ministrului interimar al transporturilor. În contextul în care o interdicție precum cea detaliată mai sus are efecte dezastruoase atât pentru companiile aeriene, cât și pentru cei care plănuiau să călătorează, au fost stabiliți termeni pentru returnarea banilor pe biletele de avion.

„În condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile înainte de termenul planificat, obligația operatorilor e de a restitui banii pasagerilor”, a afirmat Lucian Bode, duminică seară într-o conferință de presă la MAI, întrebat despre subiect.

Cu alte cuvinte, dacă ești afectat de restricțiile impuse de către autoritățile române, îți poți vedea banii înapoi pe deplasarea pe care o aveai planificiată. Condiția este ca zborul să fi fost anulat cu maxim șapte zile înainte de data la care era programat.

Vizavi de restricțiile de transport aerian dinspre țările afectate masiv de epidemie, operatorii aerieni au obligația de a comunica clienților români faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin semnarea unei declarații pe propria răspundere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele