Imitațiile de carne ajung la nivelul doi: promisiunile Beyond Meat care sună bine, în teorie

Imitațiile de carne ajung la nivelul doi: promisiunile Beyond Meat care sună bine, în teorie

În ultimul an, interesul pentru alternative la carne a explodat, iar companii precum McDonalds sau Burger King nu par să mai renunțe vreodată la această categorie de alimente.

Burgerii fără carne au fost creați primii. Aceștia sunt destul de decenți în a imita carnea, darnu sunt cei mai zemoși din lume și, din păcate, nici cei mai sănătoși. Din fericire, cei de la Beyond Meat s-au aruncat la niște promisiuni ambițioase pentru a doua generație de burgeri fără carne și se pare că vor adresa și observațiile de mai sus.

Dacă lucrurile merg conform promisiunilor, s-ar putea să ai mai multe motive pentru a renunța la un burger adevărat de vită pentru un buger creat în laboratoarele Beyond Meat. Ca referință, burgerii fără carne de la McDonald`s sunt de la această companie, deci este clar că prima iterație a fost mai mult decât decentă pentru distribuție la scară largă.

Din câte se pare, în versiunea 2.0 a burgerului Beyond Meat vom discuta de mai multe iterații ale produsului, cu caracteristici diferite. Burgerul cel mai zemos va conține cu 35% mai puțini grăsimi saturate, comparativ cu un burger tradițional (80% carne macră și 20% grăsime). Un pic mai sănătos va fi un burger care va conține cu 55% mai puține grăsimi saturate comparativ cu versiunea standard.

Ambele versiuni ale burgerilor va include minerale și vitamina B într-o cantitate similară cu ceea ce găsești în carnea de vită, dar cu un volum redus de calorii și o grăsime redusă. Aparent, se va păstra același ”profil de gust savuros”, promit oficialii Beyond Meat.

Înainte de începerea propagării la nivel global a noilor burgeri fără carne, aceștia vor fi introduși în SUA în prima parte a anului viitor. Dacă ești în Los Angeles, vei avea posibiltiatea să testezi unul între 18 și 20 noiembrie. În acest stadiu, rămâne să vedem cu ce promisiuni ambițioase vor veni la înaintare cei de la Impossible Foods, principalii concurenți din această piață.

Citește și: