”Îi aşteptăm la spital”: avertismenul lui Arafat pentru pentru ignoranți

”Îi aşteptăm la spital”: avertismenul lui Arafat pentru pentru ignoranți

Câteva sute de oameni au protestat duminică, fără măști, în Piața Victoriei. Cei prezenți au o problemă cu legea carantinării și izolării. Raed Arafat are un mesaj pentru ei.

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei din Capitală, pentru a protesta față de legea carantinei. Participanții la protest au reclamat o „dictatura sanitară” și abuzuri ale autorităţilor în legătură gestionarea pandemiei de coronavirus. Partea cea mai tristă este că cei mai mulţi dintre ei nu poartă măşti de protecţie şi nu respectă normele de distanțare socială.

Pornind de la acel set de circumstanțe, Raed Arafat a avut o intervenție la Antena 3. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus duminică seară că îi „aşteaptă la spital” pe cei care nu cred în coronavirus şi protestează în Piaţa Victoriei, când a fost întrebat ce le transmite oamenilor prezenți la protest. Aproape sub formă de amenințare, oficialul și-a continuat mesajul cu ”O parte dintre ei sunt convins că nu or să scape”

Raed Arafat a fost un foarte agresiv în ultimele săptămâni cu știrile false de pe internet și cu oamenii care, în continuare, nu cred în pandemie. „O parte din ei sunt convins că nu or să scape pentru că într-un grup din acesta există un procent care are virusul şi care nu se ştie. Şi vor transmite, dacă sunt fără măşti, dacă sunt fără protecţie, vor transmite la alţii. Ştiu că ei nu cred şi nu vor să creadă, dar când apare boala nu mai ai decât să spui că medicul ţi-a făcut diagnosticul greşit. Asta o să auzim, că medicul mi-a pus diagnosticul greşit. Nu. Dacă te duci în astfel de mitinguri, fără măşti, şi uitaţi-vă cât de aproape sunt unii faţă de ceilalţi… Nu există câteva persoane să nu se infecteze. Avem şi unii care au plecat de la spitale şi de la izolare”, a adăugat Raed Aradat, conform News.ro.

Imediat după afirmațiile sale agresive, șefului ISU i s-a atras atenția că este cinic. „Este cinică, dar asta e realitatea. Dacă te duci în stradă şi faci acest lucru şi nu respecţi regulile de protecţie într-o situaţie în care toată lumea îţi spune că trebuie, unde ajungi? Ajungi să te îmbolnăveşti”, a concluzionat Arafat la Antena 3.

Citește și: